Emma är säkraste skytten i Sverige

Mitt i finalen gick larmet. Det påverkade inte Motala skyttegilles Emma Johansson som fortsatte skjuta tior och vann riksfinalen i Skyttiaden.

16 mars 2016 07:30

Fyra skott hade Emma Johansson kvar att skjuta i riksfinalen av Skyttiaden uppe i Vindeln i Västerbotten. Hon hade just kastat en snabb blick bort mot resultattavlan och konstaterat att hennes namn stod högst upp. Då just när klarsignalen för nästa skott kom utlöstes larmet och hallen fick utrymmas.

– Just då tänkte jag att var det tvunget att gå just nu. Men det gick ju bra ändå, säger Emma som dock inte lät det oväntade avbrottet påverka henne. Utan när tävlingarna återupptogs så fortsatte hon att skjuta mitt i prick och som första skytt någonsin från Motala SG vann hon riksfinalen och kan därmed titulera sig Sveriges bästa skytt i elvaårsklassen.

Du blev inte nervös under tiden som ni väntade på att få skjuta vidare?

– Man blev lite störd men vi fick ju skjuta sex inskjutningskott innan vi fortsatte så det var inget problem. Mamma och pappa brukar säga att jag har nerver av stål. Jag brukar aldrig bli nervös, säger den pricksäkra tjejen som redan i fjol tog sig till riksfinalen. Då kom hon hon på 21:a plats. En placering som hon varit nöjd med nu också. För att hon nu vann menar hon inte var så viktigt.

– Det betyder egentligen inte så mycket. Även om jag hade kommit sist så hade det varit jättekul att få komma upp dit. Bara det var en stor grej, men visst var det kul att få vinna, säger Emma som, med inskjutningsskott inräknat sköt runt 100 skott i riksfinalen. Samtliga tior.

Vad är det som gör dig till en så bra skytt?

– Jag vet faktiskt inte. Jag bara siktar och trycker av och hoppas på det bästa, säger Emma.

Motala skyttegille hade även Edwin Pihl med i riksfinalen. Han slutade på 20:e plats i klassen L15 rem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson