Efter kraschen – han missar kvällens match

Västervik Speedway får klara sig utan Jack Holder i kvällens bortamöte med Piraterna. Australiern kraschade i England igår kväll.

18 juni 2019 10:59

Det var i första heatet som olyckan var framme när Jack Holders Poole Pirates mötte Wolverhampton Wolves. Efter en krasch körde inte Holder mer och missar även kvällens elitseriematch när hans Västervik Speedway gästar Piraterna.

– Han kunde inte stödja på sitt ben i går. Troligtvis är det en muskelskada, men vi behöver inte chansa och köra med en halvskadad förare. Vi har ju verkligen haft glädje av vår breda trupp kan man lugnt säga. Jag tror att vi bara har varit skadefria i en av sex matcher, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Som ersättare tar han in polacken Krzysztof Buczkowski.

– Både Buczkowski och Mikkel Bech Jensen stod standby och var redo. Mikkel har haft lite grus i maskineriet på sistone så det blev Buczkowski den här gången. Det blev lite styrigt men han är på väg från Polen nu i alla fall. Han har dessutom erfarenhet av banan i Motala och gjorde en bra tävling i söndags så det är positivt. Det är lite synd bara för Jack har gjort det förbaskat bra, menar Morgan Andersson.

Jack Holder kommer att träffa läkare under tisdagen för att få benskadan undersökt.

Vi direktsänder kvällens match som du kan se direkt på vår sajt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage