Efter beskedet: "Cupfinal varje match"

Fotbollsserierna fortsätter skjutas upp i coronavirusets spår. Division tre, med Borens IK, börjar först i mitten av juni, med en enkel serie där lagen bara möts en gång.

Borens herrar har laddat för att dra igång division 3-säsongen i april. Nu blir försäsongen flera månader längre. 

– Det var ganska väntat, men trist så klart. Nu får vi tänka om i planeringen, säger Borentränaren Martin Axén. 

Det kommer alltså bara spelas elva matcher i serien som avgörs på några månader under sensommaren. Slumpen kommer ha mer inflytande än vanligt i hur tabellen slutar, menar Martin Axén. 

– Det blir speciellt. Division tre brukar vara jämn i 22 matcher. Då skiljer det ofta lite mellan kval uppåt och kval nedåt. Nu ska det avgöras på elva matcher. Varje match kommer vara som en cupfinal, och allt kommer bli mer chansartat. 

Martin Axén ifrågasätter beslutet, och funderar på om det hade gått att lösa annorlunda. 

– Det är en ny situation för alla och vi har inget facit. Samtidigt känns det konstigt att dra igång i juni. Ska vi spela en match och sedan gå på sommaruppehåll? I så fall kan man lika gärna spela klart hela serien i augusti. Sedan vet jag inte om det känns rättvist att avgöra allt på elva matcher. Det kanske inte ska spelas alls då, funderar tränaren. 

Boren får ställa in sig på träning och vänskapsmatcher fram till juni.

– Det blir svårt, vi får försöka hålla motivationen uppe på något sätt. Just nu håller vi igång så mycket som möjligt och fortsätter med träningsmatcher.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa