Dessutom var det sånär att Elliot Fielder hade kunnat byta ut sin silvermedalj i USM för pojkar 13–15 år mot den allra ädlaste valören. Men i en tuff spurtstrid mot Linköping ASS Gustav Edlund så fick Fielder se sig besegrat med en sekunds marginal.

– Det var riktigt tight. Men jag får ta på mig det. Det var ju jag som värvade Lass att de skulle följa med på SM. Jag trodde inte att Gustav skulle vara så bra. Men han var starkare i spurten. Fast Elliot har ingen Sum-sim-medalj sedan tidigare så det här var en bra start, säger MSS-tränaren Marcus Wernström.

I samma klass simmade dessutom MSS Gustav Fahlström in som fyra.

Artikelbild

| Svante Linner, tvåa från höger, knep något överraskande ett brons på SM.

– Det är lika starkt det. Han är bara 13 år och han missar bronset med bara någon sekund, säger Wernström.

I U20 trodde Svante Linnér att han spurtade om en fjärdeplats. Men det visade sig vara brons då en av simmarna framför inte var svensk och därmed inte tävlade om SM-medaljerna.

– Svante var en bonus. Vi kollade startlistorna innan och trodde det skulle bli tufft att ta en medalj. Så vi är väldigt nöjda, säger Wernström.

LÄS MER: Malin blev skadad – hittade ny sport

Artikelbild

| Malin Cerberg, till höger, missade pallen på SM. Men fick kliva upp och ta emot andrapriset i Open water trophy.

För Malin Cederberg blev SM-tävlingarna inte riktigt vad hon hoppats på. Vilket till viss del avgjordes redan innan loppet när vattentemperaturen togs. Gränsen för att få simma i våtdräkt går nämligen vid 20 grader. Nu var det 0,4 grader varmare och därmed var det inte tillåtet att använda våtdräkt.

– Det blev lite småkyligt och stelt efter ett tag. Jag gillar ju att ha både vågor och våtdräkt, nu fick jag inget av det, säger Cederberg som efter de 5000 metrarna i vatten gick i mål som sexa.

En placering som ändå räckte för att förvara hennes placering i Open Water Trophy som SM-tävlingarna också var final i.

– Jag fick min andra plats där så jag är jättenöjd, säger Cederberg.