Dribbla tar årets talare till Motala

Dribbla United FK har kommit för att stanna i Motalaidrotten. Nu välkomnar de "årets talare" till Folkets hus i Motala för en utbildning i integration och inkludering.

19 augusti 2019 07:00

Det är 4 september som Charbel Laoze Gabro från Norrköping kommer till Folkets hus stora arena för en föreläsning.

– Det är fri entré för alla och vi bjuder in alla idrottsföreningar. Nu ska vi fylla lokalen, säger Gabi Morad i Dribblas ledning.

Det är i samarbete med idrottens studieförbund Sisu som föreläsningen kommer till stånd.

Charbel Laoze Gabro har pratat i Motala två gånger tidigare och nu blir det med föreningsperspektiv.

– Hur kan en förening bli bättre på att inkludera? Föreningslivet är den bästa integrationsplattformen. Det handlar om att hjälpa människor, säger föreläsaren och fortsätter:

– Det viktigaste är att satsa på en bredd och få med alla. Många är inte vana vid föreningsliv, utan man måste ta små steg. Det handlar om en förståelse om att människor är olika. Hur har man hand om barnen och hur är kvinnor med. Man behöver prata om svåra frågor, säger Charbel Laoze Gabro.

Dribbla United har kontakt med Maif, Borens IK och IFK-bandyn inför föreläsningen och kvällen är tänkt som ett led i en utbildning, för både ledare och ungdomar.

Martin Grändås, bandyprofilen, är ny i Dribblas ledning.

– Det är ett roligt projekt. Vi behöver ta ansvar i samhället, för att de som vill spela fotboll hittar till klubbar, säger Grändås.

Dribbla United vill specialisera sig på futsal annars och vill trycka på att det är en egen sport, en vintersport som ska behandlas som andra vintersporter.

I vinter blir det seriespel i division 2 i Motala sporthall.

– Det är många fotbollsspelare som vill fortsätta spela fotboll på vintern och då är futsal ett bra alternativ att hålla i gång, säger Gabi Morad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius