Drama när LSW finalbesegrade Maif

Alla väntade på straffsparksläggningen. Då avgjorde Issa Yaqubi med matchens sista spark och såg till att LSW besegrade Motala AIF i DM-finalen för U17-lag.

25 augusti 2019 20:35

Både LSW och Motala AIF var inställda på att DM-finalen i U17 skulle komma att avgöras på straffar. Till den grad att båda lagen precis bytt in spelare tänkte för att lägga en av straffarna.

Då i den sista minuten av övertiden klippte Issa Yaqubi till på volley och satte dit 4–3 för LSW. Hans andra volleymål i matchen och DM-guldet var klart.

– Det var skönt men krampen efteråt var inte rolig. Det är alltid roligt att vara den som gör sista målet men det är ju laget som gör det, säger matchhjälten efteråt och grimaserar lite.

Att två Motalalag ställs mot varandra i en DM-final hör inte till vanligheterna och Issa menade att det hade gett matchen en extra krydda.

– Derbyn är alltid lika roliga. Så det var lite extra tändvätska att det var just Maif vi mötte.

Segermålet var inte det enda målet som LSW gjorde sent i matchen. För Maif var trots att de fick spela med en man mindre i 55 minuter, efter en frilägesutvisning, bara sekunder ifrån att vinna med 3–2 under ordinarie speltid. Då klippte Linus Sjöholm in en frispark från vänsterkanten i bortre burgaveln på övertid.

– Trots att det inte var så mycket tid kvar så kände man ändå att det skulle komma snart och det är vi ju glada över att det gjorde, säger Issa.

I Maif-lägret var det desto dystrare miner. Mycket för att spelarna gärna hade velat vinna för Ludvig Agnebrink. Han kolliderade olyckligt med en LSW-spelare bara tio minuter in i matchen och fick föras till sjukhus i ambulans med en befarad hjärnskakning. Den otäcka händelsn orsakade ett halvtimmes långt avbrott innan matchen kunde fortsätta.

– När vi samlades i ringen innan vi skulle börja igen att vi skulle kriga för honom och det tycker jag vi gjorde, säger Maifs lagkapten Nopphanat Siyangno besviket.

Han fortsätter:

– De gör mål i 93:e och 109:e minuten så det är riktigt surt nu. Men jag tycker vi kämpade för varandra. Vi har ju ett lag med i U19-finalen också så några av de bästa spelarna var ju tvungna att vara med där också. Så de kunde ju inte spela hela matchen.

Ja, det var minst sagt ett tuff dag för en handfull av Maif-spelarna. För bara kvarten efter att finalen mot LSW var slut så startade U19-finalen där Maif ställdes mot Åtvidaberg.

Den uppgiften blev Maif övermäktig och ÅFF vann med 8–1.

– Vi har ju inte trupp för att spela två så tuffa matcher som DM-finaler är efter varandra. Men nu var det de förutsättningarna som gällde och vi försökte ändå ge båda lagen möjligheten att vinna istället för att toppa ett av lagen. Men den här gången gick det inte, säger Maifs Pierre Walfridsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson