Digital bowlingserie i coronas spår

Det blir speciallösningar för idrotten i coronavirusets spår. Inom bowlingen spelas det digitalt och där inledde Team Baltzar bra.

Motalalaget, åtta man med fyra serier var, slog 6 667 poäng i den första digitala omgången av fyra. Peter Engesten och Niklas Karlsson hade båda 936 poäng och Roger Axén slog 930.

– Mycket bra siffror, även om vi spelade på lättare banprofil. Vi spelade på den profil vi har i Motalaserien i Korpen, säger Team Baltzars Roger Jonsson.

Det är Motalakillen Peter Hellström, verksam i Nässjö, som tagit initiativ till det digitala seriespelet. Han bjöd in till spel fyra veckor och fyra omgångar, där alla lag spelar i sin hall och skickar in resultaten.

Hundra lag, från hela landet, är med i åttamanna och efter första omgången ligger Baltzar på 13:e plats i tabellen.

– Jättebra idé. Alla har ju sina tider bokade i hallarna och det kostar bara 300 kronor att vara med. Alla får spela bowling som är det man vill, säger Roger Jonsson.

Annars har bowlingförbundet som annan idrott avbrutit serierna. Allt fryses och lagen är kvar på respektive nivå. Tills seriespelet startas om från noll i vanlig tid i höst.

Det betyder att Team Baltzar hänger kvar i allsvenskan och att Team Baltzars farmarlag och Tenpin båda hänger kvar i division 2.

– Inte mycket att säga om. Trist för man vill ju spela. Men vi kör i höst igen, säger Roger Jonsson.

Motala bowlinghall håller fortsatt öppet för spel, tills myndigheterna säger någonting annat. Det är vanliga öppettider, men färre besökare än vanligt.

– Det står lite still, men vi kör på, säger Roger Jonsson som också är hallföreståndare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa