Det händer alltid grejer när Nicki kör

Nervkittlande heat och spänning ändå in i slutet.

18 juni 2019 21:22

Ja, det är väl så man vill att det ska vara när man går och tittar på speedway. I alla fall om man står på läktaren och det slutar med att laget i ens hjärta till slut vinner.

För spänningen mellan Piraterna går inte att klaga på. För publiken bjöds på några av säsongens hetaste heat.

Men så var ju också Nicki Pedersen på banan och säga vad man vill om dansken. Det händer grejer när han är på banan.

Och den här gången var det sin egen landsman Mikkel Michelsen han brakade ihop med två gånger om.

Först blev han utesluten i det 10:e heatet efter att gått omkull efter att ha blivit omkörd av just Michelsen. Men några sedvanliga gester mot domartornet visade han med alla önskvärd tydlighet vad han tyckte om den uteslutningen.

Den verkliga bataljen mellan danskarna kom i 13:e heatet. Då fick vi se en klassisk Nicki-omkörning. Han tog fart och gick under Michelsen och ställde in siktet på staketet. Varpå Michelsen hade att välja på att slå av eller gå i backen.

Michelsen valde det förstnämnda. Försökte sen ge igen med samma medicin. I mål var Nicki både först och förbannad och riktade en spark mot sin landsmans cykel.

Han må vara galen när han sitter på en speedwaycykel. Men det är just karaktärer som Nicki Pedersen alla sporter behöver.

De som motståndarpubliken älskar att hata och som skapar rubriker. Det är såna typer vi kommer ihåg när man knallar hem från en match.

Sen njuter man ju lite extra om en typ som Nicki Pedersen får åka hem som förlorare. Men den glädjen fick inte Piratfansen.

För Nicki och Västervik avgjorde i nomineringsheaten och blev första lag att besegra Piraterna på Probaco arena.

Krönika

Thomas Augustsson
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!