"Den mest prestigefyllda matchen"

Söndagen bjöd på derby i division 5 mellan Österstad och LSW. Efter förlust i förra mötet lagen emellan kunde LSW den här gången revanschera sig och vinna med 4-1.

18 augusti 2019 19:01

fotboll

Det var tydligt att den här matchen betydde lite extra mycket för båda lagen. Det var tufft spel, mycket tjafs och många kort.

– Det är nog den mest prestigefyllda matchen. Det är kul med lite derbykaraktär, att det smäller och är starka känslor. Jag gillar det så länge det inte går över gränsen, säger en nöjd Fredrik Blomberg, tränare i LSW.

– Skönt att vi kunde vinna idag och revanschera oss från förra matchen mot Österstad.

Blomberg tycker att hans lag, som huserar i mitten av division 5, har utvecklats mycket i rätt riktning.

– Det är kul. Vi har jobbat hårt för detta. Jag tycker vi har hittat tillbaka till det LSW står för. Klubben har haft det tufft några år men nu är vi på rätt väg. Vi har hittat lugn och harmoni, både i laget och på planen. Många kanske förväntade sig att vi skulle vinna varje match i femman, men vi bygger nytt, har många unga killar och har tålamod för att bli starka över tid istället. Segern idag var ett tecken på att vi gjort rätt saker.

För Österstad var 1-4-förlusten en besvikelse.

– Tung förlust, säger tränaren Pontus Ivarsson utanför omklädningsrummet efter matchen.

– Vi gick inte in med samma inställning som dem. Vi förlorar andrabollarna och är inte tillräckligt hungriga. LSW springer mycket mer, fortsätter han.

Utöver söndagens förlust har ÖIF gjort en stark säsong.

– Vi har blandat och gett lite och nu har vi tappat en del spelare, men det är klart att vi är rätt nöjda. Vi har spelat bra och gjort mycket mål. Målsättningen är att hamna bland topp fyra, säger Ivarsson.

I lördagens division 5-matcher vann Skeninge mot Super Lambo med 4-0, Kristberg slog Mantorp med 5-2 och Östria Lambohov - Wreta Kloster slutade 1-6.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonatan Häggström Wedding