De startar en ny tävling i Motala

En ny tävling ser dagens ljus i Motalaidrotten på söndag. Motala triathlon körs för första gången i Råssnäs.

6 augusti 2019 07:00

– Vi vill få fart på det, det behöver hända mer. Och det ska vara för alla. Framför allt gör vi det för våra barn, säger Lena Söderqvist i arrangörsklubben Team Lewa sport.

Motala är en triathlonstad, men har saknat en årlig tävling de senaste åren. 2015 var det lång-VM i stan när Vätternrundan firade 50 år och efter det har Team Lewa sport haft ett klubbmästerskap 2017 och en ungdomstävling 2018.

Nu startas Motala triathlon, vilket är tänkt att bli en årlig tradition. Tävlingsledare för premiärupplagan på söndag är långdistansaren Mikael Trieb och målsättningen är att försöka sprida triathlonsporten ännu mer.

Barnen ska köra på eftermiddagen och de vuxna på förmiddagen och det väntas ett hundratal deltagare. Simningen blir utanför hopptornet i Råssnäs, cyklingen på asfalt i Råssnäs kvarter och löpningen sker också i och kring Råssnäsudden.

De vuxna gör en sprint på 750 meter simning, två mil cykling och fem kilometer löpning.

Utöver det här arrangeras i Råssnäs ett triathlonläger fredag till söndag med 35-40 deltagare.

– Tanken är att barn och föräldrar kan avsluta lägret med tävlingen, säger Lena Söderqvist.

Team Lewa sport var i helgen på tävlingen Görslitet i Karlstad. Där blev det guld och silver i klassen flickor 12-13 år genom Anna Söderqvist och Josefine Landoff.

I sprint lag motion kom Lewas ungdomar som bildade lag sexa. I laget sprang Ludwig Svärdvall, Anna Söderqvist och Emilia Karlsson. I herrar motionssprint kom

Mats Järbro tolvaa och Peter Åkesson på 17:e plats.

I Malmö avgjordes Svenska triathloncupen och där kom Lewas Malin Cederberg trea. I Europacupen blev det en 37:e plats. Malin missade förstaklungan på cykeln efter att ha fått en tuff simning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius