På söndag inleder Maif fortsättningsserien när de gästas av Rydaholm hemma i Exeo-hallen och tränaren Patrik Söderlund är sugen på att komma i gång och spela matcher igen.

- Ja, nu är vi ju med på allvar igen. Nu har alla lagen i serien noll poäng. Så det ser vi fram emot, säger Söderlund.

Från grundserien gick Guts och Valdemarsvik till Alltrean. Kvar i fortsättningsserien finns Maif tillsammans med Mjölby, Rydaholm, Skillingaryd och premiärmotståndarna Rydaholm.

– Så ett nytt lag får vi möta.

Vad vet du om dem?

– Jag vet att de spelar fruktansvärt hög musik med bra ljud i sin hemmahall annars vet jag inte mycket. De tog bara 11 poäng i sin serie så det verkar ha varit betydligt ojämnare i den serien. Men de är fem spelare på plan precis som vi när pucken släpps, säger Söderlund.

Maif har dragits med otaliga skador och i många matcher varit kort om folk i inlednignen på säsongen. Inför starten av fortsättningsserien menar Söderlund att det ser betydligt ljusare ut.

– Alla förutom Victor Hellsing är tillbaka i träning. Sen har vi dammat av den gode gamla Jimmy Davidsson. Så nu har vi full bemanning och det syntes direkt på första träningen i tisdags, säger han.

Davidsson kommer dock få vänta någon match innan han är aktuell för spel. Detsamma gäller Joakim Johansson som har lite känningar i en ljumske.

Målet då?

– Vi siktar ju på att ta oss till playoff. Lyckas vi med det så är det ju en kvalserie som väntar till långt in i mars.