Davidsson: "Bara riva budgeten och göra om"

Piraterna gjorde ett jättejobb för att ens få ihop ett elitserielag. Nu väntar en omgörning igen till uppskjuten säsongsstart.

Efter lönekrisen i höstas, som Motalaklubben redde ut, så kom nu på våren coronakrisen som drabbar hela världen. Speedwaysporten är inget undantag. Den drabbas nästan särskilt mycket då den är beroende av resande och verksamhet i olika länder integrerat.

Piraterna har fått en ny kris efter att ha rett ut sin egen kris.

Det var på tisdagskvällen som svenska ligaföreningen ESS tog beslutet att skjuta upp elitseriestarten till 2 juni. Det betyder att kvartsfinalerna i höst stryks. Det ska köras alla 16 ligamatcher i grundserien.

– Majoritetsbeslut som vi står bakom. Men allt är osäkert. Vi får försöka följa råden från expertisen. Det är 500-gränsen på samlingar vi har störst bekymmer med. Men någonstans i början av juni hoppas vi kunna köra, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

– Det är bra att beslutet kom så här tidigt så vi kan planera om. Vi kan inte räkna med samma sponsorunderlag nu efter det här. Det är bara att riva den budget som gjorts och göra om, säger Davidsson.

Just nu har inte Piraterna tänkt göra om någonting i sin trupp, det finns inga beslut om det. Men ESS har nu också möjliggjort på olika sätt att enklare ändra i respektive lag, om klubbarna behöver det.

I länder som Danmark och Polen är det inte tillåtet att träna, men det kan det bli snart i Motala för svenska förare. Banan kan snart vara åkduglig, bara säkerhetsstaketet som behöver upp.

– Vi har inga restriktioner här, så vi kan nog komma i gång snabbt, säger Daniel Davidsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa