LÄS MER: Båda lagledarna lämnar Piraterrna

LÄS MER: Gustafsson: "Det finns alternativ"

När man rör sig bland folk i klubben är det tydligt att man de senaste två åren fått en helt annan kontroll på organisation och ekonomi. Att få in flera företagsmänniskor i styrelsen, folk som inte har sina främsta egenskaper i det sportsliga, var helt rätt väg att gå.

Artikelbild

Bilden är ett montage.

Nu har man kontroll på intäkter och utgifter och har ständiga avstämningar för att snabbt kunna rycka i handbromsen om det skulle behövas.

Att man satte stopp för planerna på värvningar under transferfönstret var ett sånt exempel. Ett bakslag sportsligt, men nödvändigt.

På lagledarsidan har Piraterna, med undantag för några månader under första säsongen 2004, bara haft två huvudlagledare.

Fredrik Staaf och Stefan Andersson Skill.

Nu menar jag att det är dags för en ny röst, någon som kan se allt med nya ögon, ur nya vinklar, och ge en boost till förare, funktionärer, styrelse och andra runt klubben.

Jag har två namnförslag.

Mikael Karlsson eller Peter Johansson.

Karlsson har varit i Dackarna i många år, men också i Vetlanda. Ingen kan ifrågasätta hans kunnande och efter en säsong utan uppdrag torde han vara sugen.

Peter Johansson är just nu i Indianerna och har gjort sig populär där. Han är Motalabo med fast förankring på orten och har skaffat sig gott om rutin på det utsatta lagledarjobbet. Han är också ett riktigt bra namn.

Om man inte får loss nån av de två har jag ett ännu mer spännande förslag.

Men det håller jag på.