Dackarna körde över Piraterna

De skrällde i premiären mot Smederna. Men mot Dackarna var Piraterna aldrig nära att upprepa den bedriften. För Dackarna körde över dem fullständigt.

14 maj 2019 21:24

LÄS MER: Så var matchen heat för heat

Efter förra veckans skrällseger mot Eskilstuna Smederna så närde Piraterna ett hopp om att kunna göra detsamma när de gästade Dackarna på G&B-arena i Målilla.

Men det hoppet såg hemmalaget till att släcka effektivt. För när deras hemmaoval var som Dackeförarna vill ha den. Ja, då såg de till att avgöra redan innan halva matchen var körd.

Ja, i praktiken var det väl avgjort redan efter det femte heatet.

För då såg Frederik Jacobsen och Artur Czaja till att ge Dackarna deras tredje femetta för kvällen och Piraterna hade så långt inte varit först i mål i ett enda heat och ställningen var 22–8.

Den inledningen var långt ifrån var Piraternas lagledare Fredrik Staaf hoppats på.

– Så är det väl. Men det finns ett skäl till att vår hemmabana ser ut som den gör. Vårt lag passar inte för en bana som ser ut så här.

Vad är det för skillnad menar du?

– Här är det ju harvat överallt så det finns fäste över hela banan. Vår bana är mer hal. Men sen är ju de (Dackarna) ett lag som är fantastiskt bra. Så vi förlorar mot ett bättre lag, säger Staaf.

Dackarna fick ju redan innan säsongen drog igång ersätta Greg Hancock efter att han tagit time-out för att vara med familjen under sin frus cancerbehandling. Och under måndagen skrev de också ut nyckelbensskadade Maciej Janowski ur truppen.

Ersättaren till Hancock, Frederik Jacobsen, blev lagets bäste poängplockare mot Smederna förra veckan och Janowskis ersättare Vaclav Milic körde in 10+1 poäng nu.

– Där har de verkligen lyckas. Sen har de Artur Czaja som kommer in och gör en kanonmatch. Så det är bara att bocka, buga och gratulera Dackarna, säger Staaf.

Även om han uttryckte ett visst hopp om att de skulle lyckas skrälla igen så var Piratledaren inte allt för besviken där han stod i depån efter förlusten.

– Det var ju inget vi hade kalkylerat med inför säsongen att vi skulle vinna här nere. Vi har lite olika förutsättningar. De brottats med taksnittet och vi brottas med golvsnittet. Nu är det satt så vi kommer över det och kan ändra om i laget till kommande matcher.

Kommer det bli ändringar till nästa vecka?

– Om vi bara kommer över golvsnittet. Jag måste sätta mig med miniräknaren i bilen och räkna på det. Men jag skulle räkna med att det blir ändringar. Vi måste ju bygga långsiktigt, det är 16 omgångar vi ska köra, säger Staaf.

MATCHFAKTA

Dackarna 51

Piraterna 39

Poäng, Piraterna: Mikkel Michelsen 16, Niels-Kristian Iversen 12+1, Linus Sundström 5+1, Pawel Przedpelski 3+1, Jonas Davidsson 2+1, Daniel Davidsson 1, Daniel Kaczmarek 0.

Dackarna: Oliver Berntzon 11+2, Vaclav Milik 10+1, Jacob Thorssell 9+2, Patryk Dudek 8+1, Artur Czaja 6+2, Frederik Jakobsen 4, Joel Kling 3.

Publik: 2 016.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson