"Då hade de fått bygga ut utvisningsbåsen"

Säsongen är över för Maif. Den andra playoffmatchen mot Glimma blev en mardröm ifrån början till slut.

22 februari 2020 18:07

På förhand var det enkel matematik. Efter torsdagens strafförlust – i det första mötet på hemmaplan – var Maif piskade att vinna för att skaka fram en avgörande tredje match.

Men om det var dramatiskt då var det raka motsatsen under lördagen. Glimma trampade gasen i botten direkt och hade efter bara åtta minuters spel skaffat sig ledningen med 3–0.

– De fick ganska enkla mål på oss. Glöden saknades från början och jag vet inte varför, sa tränaren Patrik Söderlund.

Jonathan Malm reducerade förvisso i spel fem mot tre – men när Glimma bara minuten senare kontrade in 4–1 i samma boxplay så gick matchen för Maif.

Den andra perioden fortsatte nämligen precis likadant när 4–1 förvandlades till utklassningssiffrorna 7–1.

Redan från början hade utvisningarna fullkomligt haglat åt bägge håll och under den sista perioden spårade det ur. Totalt noterade domarna tre matchstraff (två för Glimma och ett för Maif), 20 stycken tvåor och 117 utvisningsminuter i matchen.

– Jag har nog aldrig varit med om något liknande. Det var slashingar och våldsamt spel under hela matchen. Om det varit en liknande nivå som i tidigare matcherna hade de fått bygga ut utvisningsbåsen, fortsatte Söderlund, som tyckte antalet låg i kraftig underkant.

Inte blev det bättre för Maif när Glimma, med 51 sekunder kvar av matchen, gjorde tvåsiffrigt fram till slutresultatet 10–2.

– Vi torskade mot ett för dagen bättre lag. Tio eller tjugo mål bakåt spelar mindre roll, det som stör mest är att vi saknade så mycket gnista.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer

Ämnen du kan följa