Träningsserien är uppdelad i fyra deltävlingar, där deltagarna har en vecka på sig att genomföra varje enskild utmaning. Målet är enkelt: att cykla så långt man hinner på en viss tid – som ökar för varje vecka. Från första veckans 50 minuter stegras det till 100 och 150 minuter innan avslutningsveckans 315.
– Vi vill alltid uppmuntra till folkhälsa och det här känns som ett bra sätt att peppa i gång träningen inför cykelveckan. Det känns också kul att bjuda på lite tävlingsnerv, något som vi som motionsloppsarrangör inte är så van vid, säger Vätternrundans Andreas Andersson.
Med i Minutjakten är appen Raceone och där har Marcus Andersson varit initiativtagare till såväl Coronamilen som Mustaschmilen, två virtuella evenemang 2020.
– Det ligger i tiden nu när man inte kan träffas på samma sätt. Att ha gemensamma mål att se fram emot och kunna peppa varandra. Dessutom kan det sänka tröskeln och på så sätt få helt nya målgrupper att anmäla sig till lopp. De som aldrig hade ställt sig på en startlinje annars, men nu kan göra det på hemmaplan utan press, säger Marcus Andersson till tidningen Cykla.
Minutjakten pågår 2-29 april. Sedan är det oklart om cykelveckan blir i juni, men besked ska komma inom ett par veckor, i mitten av april. Loppen kan flyttas till september. Beror på restriktioner och smittläge.
När det gäller Boren runt, som testades i höstas, blir det inget arrangemang i vår. Men tanken lever och det kan bli i höst igen, eller 2022.