Tider jagas under cykelveckan – Tre Berg snabbast i Vätternrundan

De olika cykelloppen i Motala är ingen tävling. Ändå finns det resultatlistor som visar vem/vilka som varit snabbast.

Många jagar tider i Vätternrundan, trots att det är ett motionslopp. Allra fortast åker de Sub-grupper som startar på lördag förmiddag.

Många jagar tider i Vätternrundan, trots att det är ett motionslopp. Allra fortast åker de Sub-grupper som startar på lördag förmiddag.

Foto: Thomas Augustsson

Cykling2024-06-06 16:00

Arrangörerna av Vätternrundan. Tjejvättern, MTB-Vättern, Halvvättern och Vätternrundan 100 kilometer är noga med att framhålla att loppen är motionslopp, ingen tävling.

Man marknadsför Vättenrundan som "Världens största cykelmotionslopp" eller "ett motionslopp där utmaningen känns av och kräver sina förberedelser".

Ändå är de olika loppen för många en jakt på tid, där kampen mot sig själv eller mot andra för att köra loppet snabbt är det viktigaste. Och det är inte särskilt svårt att hitta resultatlistor som berättar vem eller vilka som varit snabbast runt Vättern eller i något av de andra loppen.

Sajten suppertips.se har samlat de senaste åren snabbaste tider från 2015 och framåt, förutom att berätta hur många som kom till start, hur många som bröt och vilka tider under dagen de flesta kom i mål.

I resultatlistan kan man bland annat läsa att Annie Thorén, Motalabo och tidigare elitidrottare inom triathlon, 2015 var snabbast i Tjejvättern tillsammans med Hanna Laxholm, Falun, och Isabella Potocki från Laholm. De cyklade på två timmar och 40 minuter, med en snitthastighet av 37,5 kilometer.

undefined
Emma Stefansdotter har rekordtiden i Tjejvättern med två timmar och 32 minuter.

En annan Motalatjej, Emma Stefansdotter, var dock ännu snabbare 2022 med tiden två timmar och 32 minuter.

Snabbast i Vätternrundan? På den gamla sträckningen, som var 30 mil, håller fortfarande rekordet från 2015 då Team Tre Berg fick in åtta cyklister på 6 timmar och 33 minuter.

Den nya sträckningen, som är 31,5 mil, har än så länge avverkats snabbast av en grupp som förra året trampade runt på 7 timmar och 5 minuter.

Följ hela vår Vätternrundabevakning på MVT.se med bland annat liverapporter från samtliga lopp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!