Fler vill cykla MTB-Vättern

1 700 anmälda. Det hoppas arrangemangschef Sven Montelius på i årets MTB-Vättern.

Borenshult slussar är ett av de tuffaste partierna på banan för MTB-Vättern.

Borenshult slussar är ett av de tuffaste partierna på banan för MTB-Vättern.

Foto: Jens Bollius

CYKEL2018-06-04 16:44

Efter fjolårets nystart av mountainbikeloppet, där man satte ett tak på 1 000 startande, har loppet ökat markant i år.

– Vi har just nu 1 650 anmälda men hoppas och tror att det kommer bli ett antal till som anmäler sig direkt vid start, säger Montelius.

Möjligheten att anmäla sig via webben stängde nämligen under måndagen, till alla lopp som har startplatser kvar.

– I alla lopp utom Vätternrundan finns det möjlighet för fler att vara med. Men då får man göra det vid starten.

Med tanke på det fina vädret de senaste veckorna, har ni märkt av ett ökat intresse?

– Både ja och nej. När det gäller Halvvättern på söndag så vet vi av erfarenhet att det många har is i magen och väntar in i det sista att anmäla sig. Många tar det som ett bra genrep inför Vätternrundans 30 mil och vill gärna åka ett lopp om vädret är bra.

På tal om vädret är det väldigt torrt i skog och mark just nu. Något som inte ställer till några direkta problem för arrangörerna av MTB-Vättern.

– Årets bana är lagd på platser som är väldigt hållbara, både mot torka och regn, så vi har egentligen inga problem alls. Däremot har vi lite markarbeten kvar att göra på den långa banan där det finns ett par riktiga "surhål". Där måste vi fixa till så att det går att passera utan problem.

På frågan om man vill ha några tuffare passager i MTB-loppet, för att göra det utmanande, svarar Sven Montelius.

– Det här är ett instegslopp i sporten och därför vill vi göra banan så att så många som möjligt ska klara av att cykla hela sträckan, att de inte ska behöva gå av och gå vissa partier. Men på några ställen blir det lite grisigt, av den enkla anledningen att det var enda vägen som fanns mellan två olika områden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om