City vidare på fasta situationer

Framgångarna fortsätter för Linköping City. Intränade varianter gav semifinalplats i Östgötacupen. Mot ett Maif där två man bars ut på bår.

15 maj 2019 22:10

SE ÄVEN: TV: Se hela cupkvartsfinalen i repris

3–2 (2–1) borta mot Motala AIF i kvartsfinalen var ett styrkebesked av Citylaget som dessutom toppar tabellen i norrettan.

Nu väntar semiffinal senare i sommar i cupen mot Assyriska eller Sylvia, vinnaren i den kvartsfinalen, i Norrköping. City går för slutseger i cupen.

– Vi har spelat ihop länge nu, det har redan varit en lång säsong. Vi hittar varandra, säger lagkaptenen Patrik Johansson efter segern.

City räknade med att Maif skulle göra mål på sin bonusstraff, men visste också hur Maif skulle spela. City gjorde två mål första kvarten och satte prägel på matchen. Hörnor och fasta situationer var en styrka, även om åtminstone 2–0-målet var omdiskuterat då det var misstänkt offside.

Maif gjorde just mål på sin bonusstraff och efter 1–2 skapade Maif lägen för att kvittera.

Men en delikat volleypassning från Pontus Rödin på en långboll vid offensiv kortlinje friställde Carlo Yael, vilket gav 3–1 och det blev matchavgörande.

Maif fick in 2–3 på ett delikat samarbete mellan André Rako och Eldin Lugonja, men kom inte närmare.

André Rako fastnade senare i gräset och fick bäras ut på bår, med misstänkt allvarlig fotskada. Ambulans fick ta honom från löparbanorna och till sjukhus. Eldin Lugonja skallade ihop med Citys Jakob Andersson och Lugonja fick också bäras ut på bår från arenan efter matchen, med misstänkt hjärnskakning.

På så sätt var det en en extra tung kväll för Maif.

– Alltid surt med förlust. Vi kommer in i matchen efter hand. Efter en sådär första halvlek är vi bättre i andra halvlek, säger Maifs mittback Jesper Adolfsson.

Motalakillen Adam Larsson fick starta matchen för City, första gången han mötte Maif. Larsson var på vippen att göra mål i första halvlek.

– Det var kul, så hårt som jag trodde. I första halvlek spelade vi som vi gjort i ettan. I andra halvlek blev det hetsigt. Maif kämpade på och gjorde det jobbigt för oss, kommenterar Larsson.

Citys tränare Melke Alan sade efteråt att det viktigaste var att ta sig vidare. Maif är tufft att möta, det är matcher med derbystuk.

– Vi kunde ha gjort det enklare för oss genom att göra fler mål på de lägen vi hade. Men Motala har skickliga spelare, med individuell kvalitet som blixtrar till, menar Melke Alan som var nöjd med seger.

Linköping City får närmast ladda om till Nyköping borta i serien på söndag.

Målen: 0–1 (4) Michael Morais, 0–2 (15) Carlo Yael, 1–2 (20) Valon Silka, bonusstraff, 1–3 (65) Carlo Yael, 2–3 (75) Eldin Lugonja. Publik: 268.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius