Brödernas häftiga Motalaäventyr

Skvallerspalten om Harris och Harris, Olai, Löfstedts åsna, Axén, Leinar, Sonesson, Bentsen, Österstad och heta listan.

8 april 2019 13:00

För Wellingtonpojkar är Motala exotiskt

I Motala eller Vadstena kan det vara en dröm att någon gång få åka till "Sagan om ringen-land" i Nya Zeeland. För att idrotta eller bara uppleva landet på semester. Men det kan också vara tvärtom. Vi kan vara hemmablinda, men vår bygd intill Vättern kan också vara exotisk. Som för Joe Harris och Jacob Harris i Motala AIF.

"Vi trodde inte att vi skulle få spela ihop igen, och nu får vi spela ihop här på andra sidan jorden. Det känns spännande", säger Jacob.

Joe Harris är 25 år och mittback. Han kom redan förra året till Maif. Nu rehabtränar han sig tillbaka från skada. Jacob Harris är 24 år och en ytterback som precis har tränat sig tillbaka efter skada. Nu återförenas de i maifs trupp efter att tidigare ha spelat i hemlandet för Wellington United och Petone FC.

"Joe tar hand om mig bra här", säger Jacob om sin nya plats.

Joe Harris tycker att Maifs lag i vår har vuxit för varje vecka. Det är höga förväntningar på laget och laget ser starkt ut. "Spännande", säger Joe.

Olai lirar vidare i elitettan

Motalatjejen Sara Olai åkte ur elitettan med Ljusdal, men har själv blivit kvar där när hon har gått till Uppsala. Premiärmatchen spelas borta mot klassikern Umeå IK 13 april. Tränaren Jonas Valfridsson sade så här om Olai när hon kom till klubben: "Hon är en bra resursspelare. Hon kan spela ytterback, centralt på mitten och även på en kant så hon är väldigt användbar. Vi jobbar mot att ha 20 spelare i truppen och då gäller det att ha sådana som är lite flexibla och kan spela på flera positioner. Jag är glad att ha fått in henne."

Bosse Löfstedt in på den tomma tavlan?

Litegrann har Motala AIF nu efter fem år börjat flytta in på Idrottsparken. I korridoren under läktaren hänger några bilder från idrottare i Maifmundering. En ram är dock tom. Frågan är om det är en bild på materialförvaltaren Bosse Löfstedt som ska in där. Antingen bilden när han i stora polisonger spelade för Maif på 1970-talet, eller när han blev jagad av en åsna på träningslägret på Cypern 1996. Eller så blir det någon annan bild på någon annan.

Axén vill vara mer på Borens IP

Borens IK har med hjälp av kommunen byggt ett nytt jättefint klubbhus på Borens IP. Men herrtränaren Martin Axén tycker inte att hans lag, A-laget, är där tillräckligt mycket. "Vi är bara på en massa andra ställen, någon hall eller på IP. Mitt förslag är att göra i ordning grusplanen eller bygga en konstgräsplan på plats. Det är mitt förbättringsförslag till klubben. Nu är vi bara där nere fyra månader om året och det är för lite", menar Axén.

Karin Bentsen i nostalgiträff

Karin Bentsen, allsvensk legendar från Motala som förr hette Björklin, ses mest i aktion som bussförare nufötiden. Fotbollen är en dåtidsgrej, som dock hålls vid liv. Nyligen träffade hon gamla lagkamraten Jenny Möller i Linköping för ett snack om det som varit. "Vi ses ibland, alltid lika trevligt", säger Karin som spelade med Möller i ettan i Lotorp och i distriktslaget för födda 1975 och på landslagsuttagningar.

Österstads nyförvärv är många

Det har ryktats om att Österstad inte skulle komma till spel i femman i år. Men när frågan ställs till lagkaptenen/lagledaren Pontus Ivarsson öser han på med info om nyförvärv som klubben hämtat in på våren. Charlie Jareblad, Zeros, Björn Persson, comeback, Hampus Ström, Boren, Anton Yderfors, Boren, Linus Johansson, Boren, och Jacob Bladh, Boren, finns alla på inlistan. Fler är också på ingång, enligt Ivarsson.

Sonesson i AFK Linköping igen

Mikael Sonesson testspelade för Motala AIF, men fick inte plats. Nu har han i veckan dykt upp i seriekonkurrenten AFK Linköping igen. Gjort ett par testträningar. Det kan alltså bli inhopp mot Maif för target playern. Sonesson satt på bänken när AFK oväntat vann borta i premiären, 2–1 mot nykomlingen Stockholm Internazionale.

Martin Leinar lirar i Stockholmsfemman

Förre Maifaren Martin Leinar spelar inte längre i Stockholm Internazionale, utan i Preben BoIS i division 5. "Det blev för mycket och jag har inte riktigt ork eller lust för att träna och lägga ner så mycket tid på det", säger Leinar som i Preben är lagkamrat med Motalagrabbarna Kim Carlsson och Ola Grändås, samt Mjölbykillen Tobias Uller. Preben spelar på Hägerstensåsens Bollplan.

Heta listan

1. Dribbla United

Ett Motalalag samlar en hejarklack och sjunger för ett annat. Dribblas succé på BFC fortsatte på IP när Maif startade tvåan. Hoppas fler tar efter.

2. IFK Motala Bandy

Ingen verkar vilja lämna elitserielaget, ett gott betyg. Både Hugo Lundquist och Olle Nordlund har gjort klart med fortsättningar i veckan.

3. Västers BTK

Inget roligt sätt att avancera på, men Väster har redan före kvalet erbjudits en gratisplats i superettan. På måndagen tackade Väster också ja.

Snett

1. Mållöst i Maifpremiären

0–0 är inget fiasko, men det är heller ingen start man vill ha på en säsong. Försiktigt får vi säga att det ser lovande ut, men utan mål blir det aldrig hett.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius