Medaljer till BK30-boxare i Gripen Cup

BK30 startade i Gripen Cup med åtta boxare. "Vi kom hem med ett guld och ett silver", kommenterar tränaren Mathias Svensson.

Två medaljer fick BK30-gänget med sig från Gripen Cup i Söderköping. Heidar Amiri tog guldet för Motalagänget..

Två medaljer fick BK30-gänget med sig från Gripen Cup i Söderköping. Heidar Amiri tog guldet för Motalagänget..

Foto: PRIVAT

Boxning2019-09-30 09:10

Motalaklubbens gäng var i gång i Söderköping i tre dagar och det blev en hektisk helg.

Det var Heidar Amiri som tog hem guldet. 

"I sin första match på lördagen så mötte han en boxare från Stockholm AIF i 75-kilosklassen. Han började direkt med att ta kontroll med raka slag som ofta träffade motståndaren. I andra ronden ökade Heidar tempot och pressade sin motståndaren mot repet vilket gav honom räkning. De fortsatte sedan men Heidar fortsatte att pressa och domaren valde att bryta i andra ronden. I finalen mötte Heidar en boxare från Haninge BK. Det var en duktig och snabb motståndare men precis som matchen innan så tog Heidar kontroll direkt och visade att han var den starkare. I andra ronden så träffade Heidar slag efter slag och motståndaren blev väldigt passiv då han inte visste riktigt vad han skulle göra. Det blev att domaren bröt i andra ronden återigen. Heidar kände sig väldigt stolt efteråt och har en ljus framtid inom boxningen", kommenterar Mathias Svensson.

Alvin Warukaga tävlar på elitnivå i 60 kilo och fick möta den bäste i Sverige, från Uppsala IF. Alvin höll en hög nivå och gav sin motståndare en tuff match. Men föll på poäng. 

Najib Ahmed tog ett silver efter sin final. 

"Najib fick en tuff match mot en boxare från IF Linnea Stockholm som var starkare och hela tiden gick framåt. Najib svarade med raka slag, men hade svårt att hålla honom borta. Najib fick inte ut sin boxning som han behövde men trots det en bra och lärorik match", kommenterar BK30-tränaren.

Karta: Söderköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!