"Rogga" prisad av bowlingförbundet

Svenska bowlingförbundet instiftade ett nytt pris för att hedra ledare. Den första att tilldelas det blev Team Baltzar Roger "Rogga" Jonsson.

Prisad. Roger Jonsson blev den första ledaren att tilldelas Svenska bowlingförbundets ledarstipendium.

Prisad. Roger Jonsson blev den första ledaren att tilldelas Svenska bowlingförbundets ledarstipendium.

Foto: Thomas Augustsson

BOWLING2017-10-02 18:25

Under Svenska bowlingförbundets årsmöte i helgen delades stipendiet till Gösta Zelléns minne ut för sista gången av Zelléns dotter Eva-Karin Gyllenberg. Stipendiet har under de 25 år det delats ut gått till eldsjälar inom bowlingen.

För att fortsätta hedra ledare som för bowlingen framåt så har svenska bowlingförbundet instiftat ett nytt pris. Svenska bowlingförbundets ledarstipendium.

Och den första att tilldelas det blev Team Baltzars Roger "Rogga" Jonsson som på söndagen var på plats i Stockholm och tog emot utmärkelsen.

– Det var kul och hedrande. Det kändes ju när den som skulle dela ut priset pratade om den som skulle få priset och vad den gjort för bowlingen innan han sa att det var jag som fått det, säger Rogga som spela i Mjölby södra tack vare hans morbror Göran Eineberg på 1970-talet.

Sedan dess har han varit fast och numera är han starkt engagerad i para- och ungdomsbowlingen i Motala.

– Med parabowlingen har jag fyra pass i veckan och med ungdomarna kör jag fem pass. Så det är full rulle. Men det är skitkul. Man får ju så mycket tillbaka. Annars skulle det ju aldrig gå, säger Rogga och berättar leende om några av alla de minnen och all den glädje som bowlingen gett honom genom åren. Men att det skulle rendera i att han skulle prisas av svenska bowlingförbundet hade han aldrig kunnat tro.

– Jag blev överraskad när Lena Sulkanen på förbundet ringde och frågade om jag kunde komma upp och ta emot det. Men det är kul att Östergötland och Motala kan få något. Vi har ju satsat stenhård på ungdomarna i fyra-fem år nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!