Baltzartalanger antagna till framtidssatsning

Potential att vara en framtida landslagspelare är kravet. Det uppfyller Team Baltzar Alice Lindqvist och Elliot Moulin som blivit antagna till Team Sweden youth academy.

Team Baltzars ALice Lindqvist och Elliot Moulin har blivit antagna till Team Sweden youth academy.

Team Baltzars ALice Lindqvist och Elliot Moulin har blivit antagna till Team Sweden youth academy.

Foto: Thomas Augustsson

Bowling2019-09-13 11:00

Team sweden youth academy är Svenska bowlingsförbundet satsning på ungdomsspelare som bedöms ha potential att vara en framtida landslagsspelare.
Den kategorin tillhör Team Baltzars 15-åringar Alice Lindqvist och Elliot Moulin som båda blivit antagna till akademin.
Det menar de båda ger dem klart förbättrade möjligheter att utvecklas som bowlingspelare. 
 – Vi har ju egna individuella tränare för att utveckla vårt spel. De ska vi åka och träna med vid åtta tillfällen tror jag det var, säger Alice. 
Att de blivit antagna innebär också att de godkänt de krav som ställs på dem. Bland de kraven ingår att bedriva en strukturerad träning. Just den punkten har de inga problem med att uppfylla. 
– Nu tränar vi ju tre gånger i veckan och så är det matcher och tävlingar på helgerna, säger Elliot.
–  Ja, och sen är man ju här och spelar när det finns lediga banor på kvällarna, fortsätter Alice.

Motivationen menar de båda har fått sig en boost av att de kommit med i förbundets ungdomssatsning. Förutom möjligheten att få utökade träningsmöjligheter ser de också andra fördelar med att ingå i akademin. 
 –  Man får ju en större chans att komma in på bowlinggymnasiet till nästa år, säger Elliot. 
–  Och kanske komma med i landslaget, inflikar Alice snabbt och spricker upp i ett leende. Två jämnåriga talanger fostrade i samma förening. Det vore lätt att tro att de är stöpta i samma form spelmässigt. 
Men så är inte fallet. Alice spelar med den traditionella enhandstekniken medan Elliot tagit till sig den nyare tvåhandsfattningen.
– Tvåhandsfattningen ger mer rotation på klotet. Jag har tränat så mycket på det så går bättre än att köra på det vanliga viset, säger Elliot. 

Båda siktar de högt i sina bowlingkarriärer. Ett av de målen som ligger närmast i tiden är att ta en plats i Team Baltzars lag i allsvenskan. 
 –  Det är ju det högsta man kan nå i den här klubben så det är klart att det är ett mål, säger Alice. 
Men när Team Baltzar i helgens seriepremiär i allsvenskan åker till Nyköping och Stockholm för att möta Brio och Stureby så finns de båda talangerna inte med. 
Istället spelar de med farmarlaget i division 2 som tar emot Mak på hemmabanorna. Men enligt Elliot kommer det inte dröja innan det är dags för allsvensk debut. 
– Jag känner mig ganska nära. De sa på förra träningen att om jag gör en bra match i helgen så har jag en plats i nästa omgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!