Baltzar reste sig efter utskåpning

Team Baltzar blev fullständigt överkörda av BK Nobel och föll med 18-2. I samma hall besegrade de därefter Mariestad med 15-5.

Team Baltzars lagledare Per Rangensjö hade inte vågat tro att laget skulle vara med så högt upp i tabellen till juluppehållet.

Team Baltzars lagledare Per Rangensjö hade inte vågat tro att laget skulle vara med så högt upp i tabellen till juluppehållet.

Foto: Thomas Augustsson

Bowling2021-11-27 16:01

Det svänger fort i idrott brukar det heta och det visade Team Baltzar när de avslutade höstssäsongen med att gästa BK Nobel och Mariestad. 
För svängde det sannerligen om Team Baltzars spel som först överkörda och sen var överlägsna på samma banor. 
– I första matchen vet jag det som händer. Vi åker på dyngstryk och förlorar de två serierna med 5-0. Vi var inte med alls, ingenting stämde, säger Team Baltzars lagledare Per Rangensjö. 
Om han var besviken över den insatsen så var han desto mer nöjd med på vilket sätt laget tog sig an matchen mot Mariestad direkt efter att ha blivit så utskåpade. 
– Då gör de det jäkligt bra som biter ihop och vinner den. Det är ju samma banor så det är ingen skillnad, det sitter i skallen. Men det är riktigt imponerande att de kan komma igen och lyfta sig som de gör, säger Rangensjö. 

Under hösten har Team Baltzar vunnit sju av sina elva matcher och går nu till julledigt som tabelltrea i mellanallsvenskans något haltande tabell. Men oavsett det så menar Rangensjö att laget ska vara stolta över vad de har presterat så här långt. 
– Det är ju långt över förväntan. Vi trodde inte vi skulle var med så här långt upp i tabellen till juluppehållet. Men det är riktigt kul att vi är det, säger han.

I division 2 så tog både Team Baltzars farmarlag och Ten Pin emot Mini Arccus club i Motala bowlinghall. 
Och båda spelade de oavgjort 10-10. Därmed går de till julvila som trea respektive femma i tabellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!