Boren nollat av Maik: "Riktigt tuffa"

Malmslätt har seriens tätaste försvar. Det lyckades inte Boren dyrka upp och förlorade med 1–0.

10 juni 1919 21:20

Sju mål hade Malmslätt släppt in inför toppmötet i division-4-fotbollen. Boren hade å andra sidan gjort 28 mål inför mötet och är med det seriens målfarligaste. Men mot Malmslätts försvar lyckades de inte öka den siffran.

– De är riktigt tuffa. Men jag tycker ändå vi har lägen att sätta dit den, säger Borens Markus Andersson som gjorde comeback efter sin handledsfraktur.

Ja, chanser hade Boren. De hetaste före paus. Då hann Boren med att både skjuta i stolpe och ribba.

Den senare efter att Arvid Walan tagit sig igenom. Precis innan skottet fick han en smäll över benen men lyckades ändå få iväg ett avslut. Till Malmslättsspelarnas protester så blåste domaren straff.

En straff som Malmslättsmålvakten William Ahlenbäck lyckades rädda. Knappt tio minuter senare så fick istället Jacob Samuelsson på en kalasträff och prickade in det som skulle bli Malmslätts segermål nere vid stolproten.

För trots ett rejält spelövertag de sista 45 minuterna så lyckades Boren inte få in någon kvittering.

– De sjunker och vi får forcera. Och jag vet inte om vi löser forceringen riktigt. Vi har ändå tid men det känns som vi börjar lägga in på mål lite väl tidigt. Men vi försöker ändå hela tiden och det känns ju bra att vi tror på det, säger Markus Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson