Väster BTK:s nyförvärv är 24 år och han tycker att det är kul med bordtennis. I alla fall om man frågar hans nya lagkamrat Emil Andersson.
– Det är kul att spela med honom för man ser att han tycker det är jäkligt roligt att spela, säger han.
Den stora frågan är ändå hur en 24-årig japanska pingisspelare ens blivit Motalabo från första början. Svaret på den kommer från Västers coach Robert Svanberg.
–Jag har en ganska bra kontakt i Japan då jag arbetat med många som kommit hit och med mitt förra jobb. Nu är det samma person som skickat dem, det är en gammal spelare som sa att de hade en duktig kille, säger Svanberg och fortsätter:
– Deras idé är att skicka någon av deras bättre, som är precis under landslaget, för att de ska få den här proffsmöjligheten och lära sig lite engelska. I och med det kan de vara här utan att behöva ta hänsyn till visumregler. De får ju vara tre månader i EU utan att behöva tjäna enligt minimikraven. Samtidigt som de också ser det som en möjlighet, säger han.
Västers nyförvärv är inte den i laget som talar bäst engelska men kommunikationen är trots det inga större problem. Med hjälp av modern teknik går det mesta att lösa.
– Han kan pingistermerna så under match går det bra. Sedan kan han översätta i telefonen. Översättaren i telefonen har inte visat fel en enda gång hittills, säger Svanberg.
"Yas" beskriver sig själv som en aggressiv spelare som har offensiven som sin främsta styrka med en bra fysik. Något som också märks under träningen, han tar i när han spelar och trycker rejält i slagen. Men det finns också saker som ha vill förbättra.
– Jag vill lära mig saker som jag inte kan lära mig Japan exakt vad vet jag inte. Men bland det som jag behöver förbättra är min bollskruv och förståelse för skruven, säger han.
Västers japan kommer att befinna sig i Motala och vara proffs hos Väster fram till slutet av april, han åker dock tillbaka en månad under våren för att spela japanska mästerskapen. Sedan kommer han tillbaka till Motala innan det blir dags att säga adjö till Sverige och den svenska bordtennisen. Redan nu har han lärt sig en av de absolut viktigaste fraserna som finns på svenska:
– Tack så mycket, säger "Yas", när intervjun är över.