I de avslutade Tokyo-spelen fick Vadstena sin hjälte genom Stina Blackstenius silver i fotboll och Motala kunde känna sin lokala stolthet genom Maja Nilssons finalplats i höjdhopp.
Båda gick genom tv-rutan på både nätter och dagtid.
Nu är det dags för nästa olympiad, med nya tänkbara lokala medaljörer. Efterföljande Paralympics har stor Motalatouch på truppen i parapingis.
I Motala sporthall på onsdagen, i samband med ett träningspass, träffade Sporten fyra möjliga medaljörer: Spelarna Emil Andersson, Linus Karlsson och Alexander Öhgren, samt förbundskaptenen Daniel Ellermann. Alla från Västers BTK och Team Motala. Kvartetten är redo för en spännande Japanresa. Sveriges hela gäng samlas i Stockholm på söndag för tester och sedan bär det av österut med flyg på måndag.
Paralympics invigs 24 augusti och pingisen börjar direkt på morgonen efter. Allt kommer att sändas i SVT och det blir kameror kring matcher från 02 på morgonen till klockan 15 på eftermiddagen, svensk tid.
– Det ser bra ut, kul att komma iväg. Det har ju varit en lång väntan, men vi ser det som positivt, att vi fått träna ett extra år och förbereda oss mer, säger Daniel Ellermann.
Daniel Ellermann gör sitt tredje Paralympics i rollen som förbundskapten efter London 2012 och Rio de Janeiro 2016. I London blev det fem medaljer för laget och i Rio två.
– Vi är lite bättre nu än i Rio och tre medaljer är målet nu. Men det är bra med två också, säger Ellermann.
Paralympics-gänget är redo för varmt och fuktigt väder och det gäller att inte vara utomhus för mycket. Det kan ge trötthet. Sedan blir det ingen sightseeing, utan de får bara se OS-byn och tävlingsarenan och bussfärder däremellan. Det är pandemiregler.
– Det är testning varje dag och vi får inte gå ut någonstans utanför områdena. Vi måste vara försiktiga. En utmaning blir att bära mask hela tiden, det är obekvämt, säger Daniel Ellermann.
Publik?
– Jag har inte sett något förbud, men det troliga är väl att vi spelar utan publik, säger förbundskaptenen.
Vilken är din uppgift nu för att Sverige ska ta medaljer?
– Nu har vi tränat bra allihopa under en lång tid. Nu blir min roll att få alla att må bra och trivas, säger Daniel Ellermann.
Linus Karlsson var med redan i Peking 2008 och gör sitt fjärde raka Paralympics. Motalaspelaren kom med sist av alla till Tokyo, genom ett wildcard. Det var glädje i hela truppen när han fick klartecken, för nu kan han och Emil Andersson försvara sitt silver från Rio. Kanske till och med kan de gå för guld.
– Känslan är god. Vi har tränat hårt och länge, förberett oss länge, säger Linus som är rankad fyra ihop med Emil Andersson i lag, efter Ukraina, Kina och Storbritannien.
Emil Andersson gör sitt tredje paralympiska spel. Han hoppas på guld nu efter brons i London och silver i Rio.
– Jag vill slåss om medaljer i både singel och lag. Vi har bra chans i lag, säger Emil.
Alexander Öhgren, från Norrköping men som huserat i Motalapingisen länge, är med i rullstolsklass och han gör också sitt tredje Paralympics. Åttondelen åkte han ut i för fem år sedan i Rio.
– Jag har haft ett motigt år med smärtproblematik i axel och arm, men det blir bättre och bättre. Vi åker för att ta medaljer, jag också. Allt kan hända. Jag ska göra det så bra jag kan, har bra kapacitet i kroppen. Det handlar om att njuta av stunden och ha kul i hagen när man är där, säger Alexander Öhgren.