Borens podd ska lyfta föreningen

Borens IK är känt för att göra många annorlunda saker, satsningar för att utveckla föreningen. Bredvid själva fotbollen, så att säga. Det senaste som Boren satsar på är ett eget "radioprogram", Borenpodden som ska sändas och hittas via klubbens hemsida.

Borenledaren Hans Wetterhall berättar: "Vi har ett "podd-bord" på IP. Frekvens på programmen blir typ varannan vecka så får vi utvärdera sen. Ett test att på ett modernt sätt presentera en förening och lyfta viktiga frågor. Arbetsnamnet är "Borenpodden – dåtid, nutid, framtid."

Tänkbara gäster och ämnen som Boren funderat på: Lolita Bladh (rörelse och barn- och ungdomsidrott, Thomas Westerberg som Bik jobbar lite med just nu utifrån nya spelformer, förbundspersoner, personer från Borens historia, A-lagsspelare och U-lagsspelare herr och dam, ungdomsledare, och andra viktiga personer i Motala som exempelvis ledare, politiker och tjänstemän.

Ett program i Borenpodden är utlagt och publicerat hittills.

Nya Broloppet fortsätter varva

Nytt i Nya Broloppet 2018 var att milen sprangs på en femkilometersbana runt Motalaviken två varv. Det konceptet fortsätter även 2019. "Vi måste ge det lite tid att sätta sig", säger Peter Håkansson i arrangerande Maif inför årets lopp som går 21 september.

Håkansson: Sju mil var jobbigare

Maif-friidrottens Peter Håkansson har skidat klassiska Marcia longa i italienska Dolomiterna, sju mil. Det tycker han var jobbigare än Vasaloppets nio mil. Nu är det snart Vasaloppet som gäller igen, Håkanssons tionde start i fäders spår.

Banchefen i 1572: Måste vila

Det lär som bekant inte bli något 1572 MTB challenge i Motala i år, åtminstone inte som vi blivit vana vid att se det. Banchefen Patrik Widing säger: "Vi måste vila. Det tar sin tid att röja en sju mil lång bana. Vi behöver bli fler som gör det om det ska fungera", förklarar Widing. 1572 kan arrangera ett alternativt lopp 2019, men siktar annars på att komma tillbaka ännu starkare 2020.

Blåvita tigrarna fixar första resan

IFK Motala-bandyns nya supporterklubb Blåvita tigrarna fixar på lördag sin första bortaresa, meddelar Ari Laukkanen. Bussresan går till Vetlanda eller Vänersborg.

Faikgrabbar kom hem med poäng

Finspångs AIK:s Motalagäng återkom till Storgatan intill Norra IP med stora leenden på läpparna efter Faiks 8–3-seger mot Åtvidaberg i bandyettan. 300 personer bevittnade på Grosvad att Melvin Åsberg gjorde två mål som back, Jonas Tell gjorde 1+2 och Johan Nilsson 1+1. "Bandyfeber i Motala", sade Tell när IFK samma kväll gått till SM-slutspel efter segern mot Frillesås.

70 man ska träna på Motala idrottspark

Blackhawks kommer att ha träningsläger i amerikansk fotboll på Idrottsparken i Motala den 23-24 februari. Gäster blir superettanlaget Ekeby greys och topplaget i ettan, Västerås Roedeers. "Totalt blir det 65-70 man", meddelar Niclas Steklmacher i Blackhawks.