BONUS: Nu drar han ut i Europa

Motalasonen William Larsson lämnar Kalmarsund efter fyra år. I stället drar han utomlands.

19 augusti 2019 11:00

Larsson flyttar i månadsskiftet till Norge där han ska spela för Greåker Bulldogs från Fredrikstad. Greåker vann förra säsongen serien i Norge, men förlorade NM-finalen.

– Nu ska vi plocka hem pokalen, säger Larsson som blir lagkamrat med Mullsjögrabbarna Joel Ingesson och Arvid Wibring-Lindqvist.

– Jag har alltid velat utomlands och nu dök möjligheten upp. Jag har varit med om Kalmarsunds resa till SSL, säger Larsson som tack vare Greåkers serieseger får spela Europacupen i Bratislava i oktober.

Norska elitserien startar 15 september.

Mer innebandy: William Larssons moderklubb Solfjäderstadens läger på Visingsö var lika mycket teambuilding som ren innebandyträning. Bland annat fick spelarna ta cyklar och åka runt i grupper och lösa uppgifter.

– Bland annat skulle vi ta en bild på en golfgreen, vi fick åka över hela ön, berättar spelaren Hampus Karlsson.

Fotboll på det: Borensbergs Oscar Knutsson var i sommar på provspel i Råslätt. Men nu fokuserar han på att försöka rädda kvar Bif i fyran.

Bilsport: Hettan kring lastbilsprofilen Boije Ovebrink håller i sig. I höst ska Motalabon till Brasilien två gånger, och sista helgen i augusti är det ett stort truckevent på Mantorp park.

– Jag ska ha med mig min gamla EM-bil till Mantorp. Det är jättekul att det är sånt intresse, säger Boije, hos frisören med barnbarnen.

Hett

1. Motala AIF Fotboll

Omorganiserar och har i veckan (skrevs före Newrozmatchen) fått lite häng på toppen. Öppnar för nya samarbeten i lokala idrotten.

2. Borens IK

Herrlaget fortsätter att vinna och går för division 3. Matchvinnaren finns i Gabi Morad och ett starkt försvar och lag bakom.

3. Stefan Andersson Skill

Veckans snackis, "Andos" återkomst i Piraterna. Guldledaren från förr har hittat glöden och vill göra Piraterna till mästare igen.

4. Motala simsällskap

Flera fina framgångar, två silver, på USM i öppet vatten och nu på lördag arrangerar MSS det egna Kanalsimmet i Göta kanal.

Snett

1. Piraterna

Nykomling och en hel del segrar har tagits. Men det är ändå en besvikelse att det inte blir något SM-slutspel på Dunteberget i år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius