Bittert slut på första play off för Maif

Maif hade greppet om första playoffmatchen mot Glimma. Men föll på egna utvisningar.

Det blev till slut 4-5 efter en lång match som tog sig ända till straffläggning.

Och med ett bittert slut för hemmalaget som nu måste vinna två matcher i Glimåkra på lördag och söndag. Om man lyckas med det får man en plats i kvalserien till division 2, annars är säsongen över för den här gången.

– Vi ser gärna till att det blir en hel helg för oss där nere, säger tränaren Patrik Söderlund. Vi gjorde en riktigt bra insats under 55 minuter idag och känner verkligen att vi är med och har en god chans att vinna det här. 

Maif låg under med både 0-1 och 1-2, men vände sen med tre raka mål till 4-2 och såg ut att gå mot seger. Men två utvisningar på 19 (!) sekunder från hemmalaget gjorde att Glimma kunde både reducera till 3-4 och kvittera till 4-4 på bara en dryg minut.

– Vi gjorde en jättebra match i 55 minuter men den där sekvensen blev olycklig. Hade vi klarat oss undan de utvisningarna tror jag nog att vi hade kunnat hålla undan, så bra koll hade vi på det.

4-4 höll sig till slutsignalen där förlängning fick ta vid men efter tio minuters spel hade inget mål gjorts och matchen fick avgöras på straffar.

Där missade hemmaspelarna fyra av fem straffar, bara Jimmy Bothén nätade, medan Glimma gjorde mål på två. Det blev avgörande.

– Glimma är ett riktigt bra lag, men vi plockade fram en inställning som jag knappt sett tidigare under säsongen. Därför tror jag stenhårt på att vi kan vända det här, sa Patrik Söderlund.

Målen, Maif: Jimmy Bothén, Pontus Ronell, Robin Jonsson, Alexander Samuelsson.

Publik: 172.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa