Nytt jubel för Boije Ovebrink i Brasilien

Boije Ovebrink har gjort ytterligare ett besök i Brasilien. Jublet var stort när han fick starta sin Volvotruck The iron knight.

Ytterligare ett besök i Brasilien har det blivit för Boije Ovebrink i Brasilien. Intresset var som vanligt stort för hans Volvobil The iron knight.

Ytterligare ett besök i Brasilien har det blivit för Boije Ovebrink i Brasilien. Intresset var som vanligt stort för hans Volvobil The iron knight.

Foto: PRIVAT

Bilsport2019-10-21 11:55

Motalaprofilen berättar så här i sitt resebrev efter den senaste resan till Sydamerika:

"Nu är sista delen av vår tour i latinamerika avklarad. Jag kom till Sao Paulo för att besöka mässan de sista timmarna innan den slog igen portarna 21.00 lokal tid. Blev uppringd när jag satt i bil på väg till mässan att ett stort antal besökare väntade på att få träffa mig i Volvomontern. Det var minst sagt en överraskning då det säkert var upp emot tusen personer i montern. Många ville hälsa i hand, ta foton och selfies och alla ville att jag skulle starta The iron knight. Vilket jubel det blev", skriver Boije.

Ovebrink fortsätter:

"Nu är bilen lastad i vår trailer och ska skeppas åter till Sverige, en resa som tar cirka 45 dagar. Fenatran-mässan har varit mycket välbesökt med cirka 300 000 besökare. Jag har flugit tolv gånger över Atlanten i år till latinamerika så det ska bli skönt att komma hem till Motala igen."

68-åringen från Motala gjorde sig ett namn när han på 1990-talet blev Europamästare i truckracing. Bilen han hade då visades upp i både depå och på bana på Mantorp park tidigare i höst.

På senare år har Boije Ovebrink satsat på uppvisningar och världsrekord på typ flygrakor. Det är med The iron knight, den vita Volvon, som han kört i rekordfart och det är den har turnerat med i Sydamerika.

Ovebrink frilansar för Volvo och har tänkt jobba med lastbilar och truckar i några år till. Han säger att han nu jobbar ungefär 60 procent och fått en nytändning.

Karta: São Paulo
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!