Totalt 200 barn, i åldrar från typ treåringar till tonåringar, kom till start i fredagens lopp. De körde så många varv de hann och orkade på den kuperade banan som gick på gräs runt Team Sportia-hallen.

Det var tre gånger så många startande barn som det varit tidigare i arrangemanget.

Elvaåriga Inez Rutkvist från Säter körde sju varv på banan. Familjen är i Motala hela helgen och på lördagen kör storasyster, mamma och pappa det stora loppet.

Artikelbild

| Starten går i barnloppet som på fredagen inledde MTB-festen i Motala, 1572 challenge. 200 barn körde massor av varv runt Team Sportia-hallen.

– Det var roligt, första gången jag är här, säger Inez som annars håller på med gymnastik också.

Från Godegård kom Elias Persson, tolv år, och Embla Persson, 13 år, till start. De är cykeltokiga syskon som längtar efter att köra vuxenloppet i framtiden.

– Jätteroligt, säger Embla som tränar i Godegårds SK.

Barnen fick medalj efter genomfört lopp och det var också gott med festis i värmen. Föräldrar tog emot i målområdet där barnen varvade när de hela tiden ville köra nya varv.

Artikelbild

| Från Godegård kom Elias Persson, tolv år, och Embla Persson, 13 år, till start.

Amadeus Granath och Ludvig Granath, bröder från Godegård, tycker att det var ett kul lopp.

– Man kan cykla i skogen, säger Ludvig om varför han gillar mountainbike.

Artikelbild

| Elvaåriga Inez Rutkvist från Säter körde sju varv på banan.

Två andra bröder som körde var Colin och Wille Karlsson från Österstad.

– Backen var roligast, tycker Colin.

Artikelbild

| Colin och Wille Karlsson från Österstad gillade den backiga banan.

1572 MTB challenge slår alltså rekord, även bland de vuxna där det startar totalt 750 cyklister på lördagens olika distanser. Eliten startar klockan 9.30 och är i mål kring klockan tolv. Kring 11.15 är den spektakulära körningen uppför Nedralidsbacken.

– Arrangemanget har kommit för att stanna. Vi är väldigt nöjda med vår nya plats att vara på, säger tävlingsledaren Anders Öhrström.