Villa stora guldfavoriten – även i år

Villa Lidköping vann sitt första efterlängtade guld i våras. På elitseriens upptaktsträff i Uppsala pekades de ut som skyhöga favoriter till att vinna guldet även den här säsongen.

De 14 tränarna uppställda för den traditionella bilden på elitseriebandyns upptaktsträff i Uppsala. 13 av tränaren tror att Villa Lidköping spelar final även den här säsongen.

De 14 tränarna uppställda för den traditionella bilden på elitseriebandyns upptaktsträff i Uppsala. 13 av tränaren tror att Villa Lidköping spelar final även den här säsongen.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-10-24 18:50

På upptaktsträffen inför elitseriestarten i fjol var det en tränare som inte tippade att Villa Lidköping skulle vinna guld. 
Nämligen Villa-Lidköpings tränare Johan Sixtensson. Han gjorde då sitt bästa för att försöka tona ner förväntningarna och lätta lite på pressen på laget. 
Han menade då att det kändes som att allt annat än guld skulle ses som ett fiasko. 
Något fiasko blev det som bekant inte för Villa stod pall för favorittrycket och spelade hem klubbens första och så hett efterlängtade SM-guld. 


Så när Sixtensson på årets pressträff – i Uppsala – skulle tippa vilket lag som blir svenska mästare la han sin röst på sitt eget lag.
– Nu är det ju en annan press. Nu har vi ju vunnit den där matchen en gång och vet hur det är, säger Sixtensson. 
Och det är inte bara han som tror att Villa ska försvara guldet. 13 av de 14 tränarna tippar Villa som ett av finallagen. Nio av dem tippar dem som segrare. 
Sixtensson själv menar att han är precis lika sugen på att infria de förväntningarna nu som han var i fjol. 
– Man vore ju dum i huvudet om man vore mätt efter att ha vunnit en gång. Då skulle ju Edsbyn lagt av att spela 2004. Vad hade de då? Sex raka? Det är ju för att vinna som man håller på med det här, säger han. 

Kampen om guldet tror mästartränaren dock kommer bi tuffare den här säsongen och precis som de flesta andra pekar han ut Edsbyn och Bollnäs som de främsta utmanarna. Inte minst efter att Edsbyn vunnit Svenska cupen och Bollnäs vunnit World cup på försäsongen. 
På upptaktsträffen fick Bollnästränaren Svenns Olsson svara på hur han såg på att bli uppmålade som en av guldfavoriterna och fick hälften av tränarkollegornas röster gällande blivande finallag.
– Det är väl klassiskt efter att vi vann World cup. Men jag såg också att 19 procent tippade oss som årets flopp också så vi får väl se vilka som tippat rätt. Jag tycker själv att vi har ett lag för en SM-final, säger Olsson. 

IFK Motala fick ingen röst när det gäller vilket lag som ska stå på mästare på Studenternas i mars. Villa-Lidköpings guldtränare Sixtensson menade dock att IFK var ett av de lag som han var mest nyfiken på att se vad de skulle kunna göra under säsongen. 
–  De har ju haft en stadig kurva uppåt de senaste säsongerna som de toppade med en kvartsfinal mot oss senast. Det ska bli spännande att se om de orkar hålla i det eller om det kommer ett bakslag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!