Lönn äntligen tillbaka i IFK-match

Fredrik Lönn tillbaka på isen. Ett glädjeämne i IFK Motalas lag i fredagens genrep mot Vänersborg borta. Lönn behövs i Motalalaget.

Fredrik Lönn var tillbaka i fredagskvällens genrep med IFK Motala. Första matchen i höst efter den axelskada han drabbades av på träning på rinken i augusti.

Fredrik Lönn var tillbaka i fredagskvällens genrep med IFK Motala. Första matchen i höst efter den axelskada han drabbades av på träning på rinken i augusti.

Foto: Peter Calén

Bandy2019-10-25 19:44

– Jag börjar på bänken för att kunna avlasta de andra. Jag räknar med att det går tungt i början, säger Lönn som kunnat träna fullt i två veckor.

IFK Motala har som idrottslag ofta har haft skadeproblem under försäsongen. Anton Spångberg och Viktor Spångberg har med sina huvudproblem fortsatt långt till comeback. Viktor Spångberg har glidit omkring litegrann på träning, men inte mer.

Fredrik Lönn skadade sin axel i augusti på ett rinkpass och har efter det missat alla matcher i höst. Både Svenska cupen i Lidköping, som han såg från läktarplats, och World cup i Sandviken, som han såg på tv, har han sett från sidan.

– Det är stor skillnad på träning och match. Men jag hoppas att snabbt komma in i det, säger han.

Vad säger du om cuperna?

– I Svenska cupen var det en stegrande formkurva och där gjorde vi egentligen tre bra matcher. I World cup var vi bra mot ryssarna, men sedan dippade det.

Fredrik Lönn tycker att han nu får spela i ett lag som är bättre än förra säsongen. Med nyförvärven som kommit in är det mer kompetent i laget.

– Det känns inspirerande och det är skitkul att vara tillbaka. Det är matcher man tränar för, säger Lönn inför genrepet mot Vänersborg.

Vad säger du om er inställda premiär?

– Jättetråkigt, nu får vi ladda om till Vetlanda borta. För mig kan det vara positivt att hinna träna lite mer, säger Fredrik Lönn.

Vänersborg-IFK Motala spelades färdigt efter MVT:s pressläggning på fredagen och läs på mvt.se om hur det gick.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!