Klart med nytt speldatum för IFK

Elitseriepremiären blev inställd. Nu har IFK Motala kommit överens om att matchen istället ska spelas måndagen den 18 november klockan 18.30.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne har anpassat tiden för matchen mot Frillesås så att publiken ska hinna hem till Sveriges EM-kvalmatch i fotboll.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne har anpassat tiden för matchen mot Frillesås så att publiken ska hinna hem till Sveriges EM-kvalmatch i fotboll.

Foto: Anders Törnström

Bandy2019-10-29 21:03

Nu på fredag så skulle IFK Motala tagit emot Frillesås i elitseriepremiären. Men den blev som ni säkert vet inställd då det milda vädret såg till att det inte gick att få is på K-bygg arena tills dess. 
Men nu har alltså klubbarna kommit överens om att matchen istället ska spelas måndagen den 18 november.
– När vi lägger spelschemat inför säsongen så finns det fasta reservdagar med och det här är ju det första av dem. Vi hade lite olika alternativ men vi kom fram till att det fick bli då, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.
Att matchen dessutom spelas på den något ovanliga speltiden 18.30 har han också en förklaring till. 
–  Sverige spelar ju EM-kvalmatch mot Färöarna samma kväll och den sänds på TV. Så vi valde den här tiden så att folk ska hinna hem till den, säger Beckne. 

När det gäller isläget på K-bygg arena så har arbetet med att spola is påbörjats. När IFK ska kunna träna på den är dock ännu oklart. 
– Vi får ha en avstämning med vaktmästarna i slutet av veckan. Men vi hoppas kunna träna på den ett par gånger innan vi möter Vetlanda nästa onsdag. 
Just Vetlanda besöker IFK Motala två gånger under höstlovsveckan med sina ungdomslag. 
– I går (läs i måndags) var vi där med 35 barn och på torsdag så åker vi ner igen med en lite äldre grupp. Det är oerhört tufft med alla resor. Men vi måste ju kunna erbjuda våra ungdomar träning och det här är det enda sättet att göra det på, säger Beckne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!