IFK Motala bröt 13-årig förbannelse

Senast IFK Motala vann borta mot Västerås spelades det utomhus. 13 år senare bröt de den förlustsviten och tog första segern inne i ABB-arena genom att vinna med 5-2.

Jonas Enander jublar efter att Fredrik Lönn satt dit 3-1.

Jonas Enander jublar efter att Fredrik Lönn satt dit 3-1.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-11-28 20:55

Tredje december 2006 besegrade IFK Motala Västerås SK i den sista utomhusmatchen på Rocklunda. Segerskytt den gången var nuvarande IFK-tränaren Mattias Sjöholm som då klippte in en hörna i slutminuten.
Han hade dock inget emot att inte längre kunna kalla sig IFK:s senaste segerskytt uppe i Västerås. 
–  Den titeln blir jag så gärna av med, sa han och skrattade i omklädningsrummet efter IFK:s historiska seger. 
För de bröt inte bara den långa förlustsviten. Laget tog sin allra första seger inne i ABB-arena och precis som för 13 år sedan så var det på en hörna som IFK punkterade matchen. 
Målskytt den här gången Albin Bjerkegren. 
–  Jag stod som försteskytt och så kom returen ut till mig. Det var inte så mycket att tänka på, det var bara att dra till. Väldigt skönt att få 4-2 istället för att de skulle ha gjort 3-3, säger Bjerkegren. 

Segern grundlade IFK i den första halvleken då de svarade för vad som torde vara säsongens bästa halvlek. 
– Vi kommer ut direkt och spelar väldig bra. Första 20 så går ju bollen som på ett snöre. Då kommer de ju inte nära oss. Alla är med och spelar och vi sätter bollen på folk som kommer i fart. Så första halvlek är väldigt bra, säger Bjerkegren. 

Det omdömet delades av tränare Sjöholm. 
–  Första halvlek spelar vi riktigt bra. Framför allt efter en tio-tolv minuter börjar vi få igång spelet ordentligt och då skapar vi mycket chanser och vi gör tre mål. Och vi släpper inte till mycket heller. Så det är en väldigt bra halvlek.

Efter paus så lyfte VSK upp spelet och efter att de reducerat på straff så jagade de kvittering och skapade hörna efter hörna.I det läget så hängde IFK:s historiska seger löst. 
– Vi blev lite oroliga och tappar spelet lite grann. Vi blir lite för få som vill ha bollen och lite för få som vågar ta tag i det. Men vi pumpar på dem på bänken och får tag idet igen och kommer in i det igen, säger Sjöholm. 
Han fortsätter:
–  Sen är det klart att de kliver på efter att de gjort 3-2 med så mycket de har. Vi får ju några riktigt bra lägen att ställa om på dem och döda matchen tidigare. Nu sätter ju Albin dit 4-2 ganska lägligt, säger han med ett belåtet leende.

Målen: 1-0 (7) Niklas Gifting, 1-1 (11) Elias Gillgren, 1-2 (13) Philip Florén, 1-3 (38) Fredrik Lönn, 2-3 (56) Joel Engström, 2-4 (79) Albin Bjerkegren, 2-5 (90) Albin Rohlén.

Philip Florén ren med VSK-målvakten Henrik Kjellsson. Bollen gick i stolpen och på returen satte Fredrik Lönn 3-1 till IFK.
Philip Florén ren med VSK-målvakten Henrik Kjellsson. Bollen gick i stolpen och på returen satte Fredrik Lönn 3-1 till IFK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!