IFK-kaptenen Fredrik Lönn: "VI står upp jättebra"

Prestationen kan ingen klaga på. Men IFK Motala hade inte de marginaler med som krävs för att rubba Villa. Det menade IFK-kaptenen Fredrik Lönn var förklaringen till att Villa vann elitseriepremiären med 4-1.

Jonas Enander satte IFK Motalas första mål för säsongen när han från när håll rakade in reduceringen till 1-4 med en kvart kvar av matchen. IFK hade lägen för att göra ytterligare mål i matchen men guldfavoriterna VIlla vann ändå rättvist hemma i Sparbanken arena i Lidköping.

Jonas Enander satte IFK Motalas första mål för säsongen när han från när håll rakade in reduceringen till 1-4 med en kvart kvar av matchen. IFK hade lägen för att göra ytterligare mål i matchen men guldfavoriterna VIlla vann ändå rättvist hemma i Sparbanken arena i Lidköping.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2022-10-28 21:12

Dagen efter chockbeskedet att IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm tar timeout från bandyn klev Simon Hansson in till IFK:s premiär borta mot Villa. Därmed gjorde han debut som huvudtränare i elitserien. 

– Det var inte så här man hade tänkt sig att det skulle bli om man nu någon dag skulle göra det. Det är klart att det blir en förändring i vår organisation. Men det är inte så att vi ska uppfinna hjulet igen. Grunderna har vi och jag har varit med här i tre år. Så det är ingen ny röst som kommer in. Det viktigaste nu är att Mattias får vila upp sig ordentligt, säger Simon Hansson. 

Att spelarnas prestationer i premiären skulle påverkas av situationen menade han var uteslutet. 

– Det är klart att de tycker det är tråkigt och tänker på Mattias. Men de är så professionella så det är inget som de tänker på nu. De gör som de alltid har gjort och går ut och gör det här tillsammans. 

Att IFK-spelarna skulle ha påverkats av det hela syntes det heller inte det minsta spår av när matchen kom igång. Istället visade de upp det spel som blivit deras signum med en tät och disciplinerad defensiv.
Och under den första halvleken var det ganska jämnt chansmässigt även om det var Villa som hade det klart större bollinnehavet. 
Men medan IFK inte fick riktig träff när lägena kom så hade Villas skyttekung Christoffer Edlund just den tur som en målskytt av rang har när han satte 1-0 till Villa på hörna. 

– Bollen tar i vårt rus och styrs rakt upp i masken på mig och sen in i mål. Riktigt surt, annars har vi gjort en riktiga bra halvlek, sa Jussi Aaltonen som var strålande i målet. 

Men efter att Tim Persson gjort 2-0 med ett drömmål på tennis kunde varken Aaltonen eller IFK stoppa Villa från att gå ifrån och ta hem segern.

Efteråt konstaterade IFK-kaptenen Fredrik Lönn att de ändå gjort en bra premiär.

– Vi står upp jättebra i defensiven och i offensiven är vi också rätt bra. Men Villa är ruggigt bra. De spelar ett väldigt offensivt försvarsspel som stressar oss och tvingar oss att gå framåt, säger Lönn. 
Som fortsätter: 
– Ska man vinna eller ta poäng här så måste man ha alla marginaler med sig. Det hade inte vi idag. 

Matchfakta: 1-0 (32) Christoffer Edlund, hörna, 2-0 (49) Tim Persson, 3-0 (55) Erik Säfström, 4-0 (67) Christoffer Edlund, 4-1 (75) Jonas Enander.
Publik: 2774.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!