Höög inför returen: "Mer ordentliga i passningarna"

I hård konkurrens i slutspelet har Alex Höög, 19-åringen, tagit en plats i IFK Motala. Nu gäller det att vända mot Vänersborg och ta sig vidare till kvartsfinal.

Alex Höög får ny chans i åttondelsfinalreturen hemma mot Vänersborg. På onsdagen kan säsongen ta slut, eller så fortsätter den.

Alex Höög får ny chans i åttondelsfinalreturen hemma mot Vänersborg. På onsdagen kan säsongen ta slut, eller så fortsätter den.

Foto: Jens Bollius

Bandy2022-02-23 17:50

– Vi ska köra vårt spel. Framför allt vill vi utveckla passningarna jämfört med senast, vara mer ordentliga, säger Höög.

I 2-4-förlusten i Arena Vänersborg i måndags hade Alex Höög ett bra läge vid ställningen 0-0. Det har han tänkt lite på efteråt.

– Jag skulle gjort det bättre, men det är ingen idé att lägga mer energi på nu. Nu blickar vi framåt, säger 19-åringen som har kontrakt även nästa säsong.

Emil Viklund i Vänersborg, målskytt senast, säger att det är ovanligt bra väder för att vara i Motala.

Vänersborg är laddat för att gå vidare.

– Det lag som är mest effektivt framåt kommer att vinna, säger Emil Viklund.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne säger att det varit en jobbig säsong. Nu är det inne på 32:a tävlingsmatchen efter elitseriepremiären 29 oktober. 32 matcher på ungefär 120 dagar.

– En speciell säsong och vi är många som är slitna. Men nu är man inne i andra andningen, nu är det ju den roliga perioden av säsongen, så jag hoppas att det fortsätter ett tag nu, säger Pär Beckne.

Klockan 19 startar matchen, liverapportering på Öst medias sajter.

Karta: K Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!