"Hall enda räddningen för bandyn i Motala"

Återigen inställd elitseriepremiär för IFK Motala. Men veckans Sportsnack med IFK-spelaren Nicklas Ögren spelades in som planerat.

I lärarrummet på Södra skolan, där Nicklas Ögren jobbar som elevassistent, är veckans Sportsnack inspelat. IFK Motala-spelaren funderar inför säsongen och hoppas på SM-guld för Djurgården.

I lärarrummet på Södra skolan, där Nicklas Ögren jobbar som elevassistent, är veckans Sportsnack inspelat. IFK Motala-spelaren funderar inför säsongen och hoppas på SM-guld för Djurgården.

Foto: Jens Bollius

Bandy2019-10-29 07:00

Ofrånkomligt kom då videointervjun, som kan ses på mvt.se och corren.se, att handla om förutsättningar och avsaknaden av hall/tak i Motala. IFK är en av en handfull föreningar i högsta serien som fortfarande spelar utomhus.

– Tyvärr tror jag att hall är enda räddningen för bandyn i Motala. Den här ovissheten är inte bra, när man inte vet om man kan spela, när man kan träna och var man kan träna. Det är jobbigt att inte veta. Katrineholm bygger ju hall nu och jag har hört att det är på gång i Norrköping också, säger Finspångssonen.

I år stannade hela IFK:s lag, trots att hallbygge inte är i sikte. IFK har ett lag som, trots sina förutsättningar, vill fortsätta att utvecklas tillsammans. Men Nicklas Ögren kan inte säga hur det blir i framtiden.

– Alla vill spela inomhus, det är det enda jag kan säga. Mina mål är bara att försöka bli så bra som möjligt och gå så långt jag kan. Mer vet jag inte, vill bara spela så bra bandy som möjligt.

Nu blir det på onsdag, 6 november, inomhus i Vetlanda som IFK Motala får sin premiär. Borta mot VBK. Klart det är lätt att tryckas ned av sämre förutsättningar och en vetskap om att det andra laget tränat mer och bättre.

– Klart att vi ligger efter och att vi får jobba i kapp, men det är bara att kämpa på.

Det går att vända på det till något positivt också.

– Senaste matcherna har vi varit bra där nere, särskilt när vi har supportrarna med oss, de är fantastiska. Jag skulle säga att publiken är en viktig spelare för oss, hemma kan det bli riktigt bra tryck ibland och det lyfter oss, det ska alla veta. Sen är vi på grund av isbristen fysiskt bättre tränade än andra lag och vi är bra på små ytor efter all träning på rink. Vi är bra på täta närkamper.

Intervjun med Nicklas Ögren handlar också om favoritlaget Djurgården, som han hoppas få se bli svenska mästare på plats i Norrköping på lördag, och lite mer inför vinterns bandysäsong med IFK Motala.

Personligt: Namn: Nicklas Ögren. Ålder: 22 år. Bor: Lägenhet i Motala. Familj: Sambo Claudia. Yrke: Elevassistent. Fritidsintressen: Titta på sport, spela padel. Förebild: Mats Sundin. Drömresemål: Hawaii. Blir glad av: När Djurgården vinner och när IFK Motala vinner. Blir irriterad på: När folk är snåla. Lyssnar på: Allt beroende på humör. Bästa tv-program: Sport. Favoritlag: Djurgården. Dold talang: Nej, talanglös. Bandyklubbar: Finspång, Edsbyn, IFK Motala.

Karta: Södra skolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!