- Jag åker runt och besöker klubbarna i landet. Det är många som jobbar och sliter hårt med både ekonomi och ungdomar, säger Norman.
Norman säger att det är genomgående i bandysporten att klubbarna har problem att få det att gå ihop. Både "lågbudgetklubbar" som IFK Motala med fyra miljoner i omsättning och en klubb som Edsbyn som har 13-14 miljoner kronor i omsättning.
- Både i elitserien, allsvenskan och ettan har man jobbigt på sin nivå. Egentligen är det bara Villa som går riktigt bra, menade Marcus Norman inför IFK:s sponsorer.
En mening med Normans besök i Motala var att titta på speakern Henrik Elofsson inför ett eventuellt jobb kring SM-finalen. Elofsson är en av flera kandidater till jobbet, men Norman ville inte säga så mycket om det.
- Det bestäms inte ännu på ett tag. Det ligger i och för sig inte på mitt bord heller, berättade generalsekreteraren.
När det gäller första SM-finalen på Friends arena i Solna har bandyförbundet jobbat hårt med marknadsföringen. Målet är att slå publikrekordet för en SM-final som är från Stockholm stadion 1959 då Skutskår slog Västerås inför 28 848 åskådare.
- Mer kan vi inte sikta på. Det är trots allt bara 20 000 personer per vecka som ser elitserien och vi har totalt 15 000-17 000 licensierade spelare. Vi ser försiktigt på det, säger Norman realistiskt.
IFK Motala har redan sålt bra med föreningsbiljetter till finalen och det blir i dagsläget tre bussar till Stockholm den 17 mars. Fler bussar har inte gått från Motala sedan SM-guldet på Söderstadion 1987.
I övrigt jobbar IFK nu hårt inför kvalserien som spelas med tre matcher onsdag, fredag och söndag både vecka 9 och vecka 10.
- Vi satsar på fri entré första matchen hemma. Företag sponsrar i stället. Vi hoppas att det ska ge mycket publik, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.
IFK möter Villa borta i inomhushallen där på lördag. En buss full med sponsorer åker dit.
- Vi kommer att vara med på Villas egen sponsorträff, säger Pär Beckne.
Skickade du med några önskemål med generalsekreteraren hem?
- Det är roligt att han kommit in i sporten som en ung och frisk fläkt. Det är viktigt att vi samarbetar för att vi ska få en så bra sport som möjligt, både spelare, ledare och domare. Sedan vill vi ha fler matcher, för att utveckla ekonomin med intäkter. Det handlar också om synpunkter om småsaker, som regler kring uppvärmningstider inför matcher och sånt, säger Pär Beckne.
Marcus Norman är 33 år. Det kan noteras att han före bandyjobbet jobbat i Stockholm som säljare i 15 år. Han har gjort två Iron man i triathlon. Det kan också noteras att han är bror till förre tennisstjärnan Magnus Norman och vuxit upp i Filipstad.
Han kommer in i bandysporten i ett utvecklingsskede där hallar byggs, men där det parallellt behöver värnas om utomhusbandyn för att behålla bredden.
- Det är ett dilemma att klubbar med utomhusbana som ligger nära en hall riskerar att tröttna, säger Marcus Norman.
Generalsekreteraren blev annars lite småimponerad av IFK Motalas arbete under sitt besök hos klubben.
- Vad jag förstår jobbas det lika mycket med att förstärka utanför planen som på planen. Det tror jag är rätt tänkt, säger han.