Florén bjöd på sitt livs hörnskytte

Han brukar aldrig skjuta på hörnor. Men mot Frilleås slog Philip Florén till tre gånger om och såg till att IFK Motala kunde besegra Frillesås med 4-0.

Jubel både på isen och på läktarplats efter ett av IFK Motalas fyra mål mot Frillesås. Efteråt kunde de också jubla över att de för andra gången den här säsongen höll nollan i en match.

Jubel både på isen och på läktarplats efter ett av IFK Motalas fyra mål mot Frillesås. Efteråt kunde de också jubla över att de för andra gången den här säsongen höll nollan i en match.

Foto: Jeppe Gustafsson

Bandy2019-12-01 17:05

– Det är ju sjukt att du inte har trott på mig som hörnskytt tidigare. 
IFK Motalas Philip Florén flinade samtidigt som han sa det till tränaren Mattias Sjöholm efter att han gjort tre mål på hörnor mot Frillesås. 
Han fick ett flin och en rapp replik tillbaka. 
– Du lär inte få skjuta några på ett tag nu heller. Får nu kommer du ju få alla rus på dig.
Så kan det nog bli. För Floréns skytte lär ha noterats av IFK:s kommande motståndare. 
Första gången han klappade till så hade matchen inte pågått mer än i knappa fyra minuter. Det målet menade han själv inte skulle räknas som något hörnmål.
– Det är ju returen som kommer ut till mig. Jag bara tog i allt vad jag hade så satt den. Egentligen var det bara en av hörnorna jag skulle skjuta på och det var den som gick in lågt, säger Florén.
 

När gjorde du tre mål på hörnor senast?
– Det har nog aldrig hänt. Det är väl vad jag har gjort på en hel säsong förut. 
Nu var det inte bara Florén som hade krutet torrt i början av matchen. Bara tre minuter efter att han gjort 1-0 så klippte Erik Litzén dit 2-0 och såg till att IFK fick den perfekta starten på matchen. 
– Det är ju väldigt värdefullt. En sån här match kan ju stå och väga annars. Nu får vi 2-0 tidigt och då känns det tryggt. Efter det så kan vi kontrollera matchen. Det är något vi har pratat om att låta det komma när det kommer och inte jaga ytterligare mål om vi tar ledningen och idag gör vi det jättebra, säger Florén. 

Frillesås hade en period i början av andra halvlek där de tog över något spelmässigt. Men efter att Florén klippt in sitt andra hörnmål för dagen så kändes det aldrig som gästerna var nära. 
Florén själv menade att det känts lugnt hela vägen.
–  Jag tycker det är stabilt rakt igenom. Det känns som vi kontrollerar hela andra halvlek. Visst de har några hörnor men mer än så skapar de ju inte. 

IFK har nu tagit fem av sex möjliga poäng i sina tre senaste matcher. Oavgjort i måndags mot Bollnäs, vinst med 5-2 borta mot Västerås i torsdags och så nu 4-0 mot Frillesås. 
–  Det är ju mer än godkänt att ta fem poäng i de tre matcherna. Det är ju bra motstånd vi har mött. Nu är det ju extra skönt att vi vinner en sån här match där vi ska vara det drivande laget. Det finns ju de som hävdat att vi har haft lite svårt att göra det, säger Florén.
Florén sista hörnmål kom i den 92a minuten.

Kasperi Hirvonen och Jonas Enander i kamp med Frillesåsförsvaret. IFK tog nu sin femte av sex möjlga poäng i de tre senaste matcherna.
Kasperi Hirvonen och Jonas Enander i kamp med Frillesåsförsvaret. IFK tog nu sin femte av sex möjlga poäng i de tre senaste matcherna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!