Elitseriepremiären inställd i Motala

På fredagen kom beskedet. IFK Motalas elitseriepremiär är inställd. Det är för varmt för att isen på arenan ska hinna göras spelbar.

Frost och lite tjäle, men inget mer som liknar is än så länge på K bygg arena. Elitseriepremiären mellan IFK Motala och Frillesås, som skulle spelas den 1 november, har ställts in.

Frost och lite tjäle, men inget mer som liknar is än så länge på K bygg arena. Elitseriepremiären mellan IFK Motala och Frillesås, som skulle spelas den 1 november, har ställts in.

Foto: Jens Bollius

Bandy2019-10-25 13:46

IFK Motala har meddelat Svenska bandyförbundet att matchen mot Frillesås, som skulle spelats 1 november, är inställd. Matchen skjuts på framtiden.

– Det är inte klart än när matchen spelas, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

IFK Motalas elitseriepremiär blir nu i stället borta mot Vetlanda 6 november och hemmapremiär hemma mot Sandviken 9 november.

Även IFK:s ungdoms- och juniormatcher i allhelgonahelgen, 2-3 november, lär ställas in.

– Vi gör allt vi kan och lite till. Men vi har haft 15 grader varmt nu och vi har inte förmåga i anläggningen att klara den värmen, säger Motala kommuns anläggningschef Thomas Martinsson.

Hittills har kommunens vaktmästare fått frost i rören och kunnat bygga lite tjäle. Kylanläggningen har varit i gång sedan vecka 41, andra veckan i oktober.

– Det ska bli kallare och gynnsammare väder i helgen, men vi behöver tio dagar för att bygga isen. Måndag 4 november kan jag tänka mig att vi får sikta på, säger Thomas Martinsson.

IFK Motala hade på fredagskvällen, matchstart klockan 20, genrep borta mot Vänersborg. I övrigt har IFK:s elitserielag rinken för ishockey i Motala att träna på.

Förra säsongen ställdes också IFK Motalas hemmapremiär mot Edsbyn i allhelgonahelgen in. Då blev bandyisen i Motala klar i mitten av november, efter att anläggningen lagats.

Tidigare, med den gamla anläggningen, fanns det bättre kylförmåga.

– Men värmen som varit nu hade inte den gamla kylanläggningen klarat heller, säger Thomas Martinsson.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!