Betygen: De var IFK:s främsta mot Broberg

Det såg kört ut när matchen var slut. Men i den sista minuten räddade Sandviken IFK Motala som nu är klart för slutspel. I Betygsligan är spänningen inte lika rafflande

Anders Persson i IFK Motala avancerar med bollen i första halvlek mot Broberg-Söderhamn.

Anders Persson i IFK Motala avancerar med bollen i första halvlek mot Broberg-Söderhamn.

Foto: Jens Bollius

Bandy2021-02-23 21:15

I MVT:s betygsliga utses i varje IFK-match tre spelare som utmärkt sig i matchen. Allt ifrån snygga soloprestationer, mål och briljanta räddningar vägs in i bedömningen. 

Elitserieavslutningen mot Broberg blev väl inte IFK.s bästa match för säsongen. Men mer dramatisk avslutning har väl sällan skådats. För på övertid så räddar Sandviken IFK genom att slå dit segermålet mot Hammarby

De spelare som premieras i IFK i denna den sista elitserieomgången är denna gång:

Tre poäng: 
Jussi Aaltonen
Är fullständigt briljant i IFK-målet och svarar för en rad otroliga parader. Det var ett otal gånger som Broberg hade kunnat öka på sin ledning om inte Aaltonen storspelat.



Två poäng: 
Viktor Spånberg
Inte så framträdande i den första halvleken. Men i den andra halvleken så visar Spångberg vilken otroligt bra bandyspelare han är. Det är han som driver på IFK jakt när de gör ett försök att komma ifatt. 


En poäng: 
Albin Rohlén
Rohlén får kliva ner som libero när Olle Nordlund skadas och får kliva av. Löser den uppgiften på ett utmärkt sett och är även vass i offensiven i slutet.
 

Sammanlagt efter 26 omgångar: Viktor Spångberg 36 poäng, Nicklas Ögren 16, Jonas Enander 16, Jussi Aaltonen 16, Philip Florén 10, Viktor Hulthammar 10, Anders Persson 10, Elias Gillgren 12, Albin Rohlén 9, Aleksi Seppänen 7, Fredrik Lönn 6, Kasperi Hirvonen 2, Maksim Plotnikov 2, Olle Nordlund 2, Simon Fröjd 2.

Karta: Helsingehus Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!