LÄS MER: Klart: Libk värvar finsk backjä'tte

LÄS MER: Forwarden lämnar Linköping

Libks sportchef Johan Fredriksson säger så här om tvåårskontraktet med Filip Samuelsson, som Sporten berättade om på tisdagen:

– En spelare vi tror kan blomma ut ännu mer, säger Fredriksson.

Emil Lögdberg Fredriksson fyller 18 år i maj, går tvåan på gymnasiet på Niu på Fria läroverken, och är för ung för att skriva ett formellt kontrakt med.

Men efter en bra säsong i ettan med FBC, där Lögdberg också spelat träningsmatcher och tränat hela vintern med SSL-laget, flyttas han upp i A-truppen. Lögdberg Fredriksson är ytterligare en lovande back på väg upp.

– Jag har tränat hela den här säsongen och hoppas få chansen, kommenterar Emil själv.

Vad har du för mål med innebandyn?

– Landslaget är väl drömmen.

Vad tror du om nästa säsong med Libk?

– Med den nye spelaren som spelat final i Finland som vi fått in tror jag att vi kan gå längre än förra säsongen, säger Emil Lögdberg Fredriksson.

Efter värvningen av backen Olli Laine från TPS Åbo är Libks målsättning att få in ytterligare två etablerade spelare på SSL-nivå, en defensiv och en offensiv spelare.

– Men det är en minskande marknad, finns inte så många spelare, säger Johan Fredriksson.

En spelare som Libk har haft kontakt med hela säsongen är Visby IBK:s finländare Ville Hirvisuo. Men det blev inget när Hirvisuo flyttar hem till Finland för att studera. Inget SSL-spel för varken Visby eller Linköping.

– Han var vi sugna på. Han var allsvenskans bästa spelare, tycker Johan Fredriksson.

Andra spelare som kan bli aktuella för Libks A-trupp är Felix Forslund som varit med i vinter, men mest spelat för farmarlaget FBC i ettan. Ledbergs Philip Fox, U19-landslagsman, kan också bli aktuell. Plus någon spelare till i Ledbergs unga lag som överraskande kvalade till allsvenskan.

– Ledberg har några intressanta spelare och vi kikar på närområdet. Men det ska vara rätt ålder och man ska vilja satsa, säger Johan Fredriksson.

En spelare som lämnar laget är Yousif Touma som ska satsa på sitt jobb. Möjligen kommer han att finnas tillhands för träning.

På ledarsidan är tränarduon Johan Astbrant och Martin Laakso intakt och det förs förhandlingar med finländske Antti Vartiainen om fortsatt huvudtränarroll i FBC och en assisterande roll i Libks SSL-lag.

En förstärkning är fystränaren Dan Karlsson från Idrottslabbet som gör tester med laget och ska följa upp dem.

Libk har uppstartsmöte med laget 19 maj och första gemensamma träningspasset inför SSL 2019/2020 är 20 maj i Linköpings sporthall.

SM-finalen spelas på lördag mellan Storvreta och Falun.

Visby och Warberg kommer upp i serien nästa säsong, i stället för Lindås och Örebro.

Svenska innebandyförbundet och SSL-organisationen har möte nu i veckan om hur nästa säsongs SSL ska läggas upp.