Avslöjar: Brassen är klar för City

Hemmamöte med Forward på fredag – då gör brasseanfallaren Michael Vinícius Silva de Morais debut i Linköping City.

17 april 2019 14:15

3–5 (!) i bortamötet med Umeå häromsistens var en stor besvikelse för toppjagande Linköping City. Men här kommer ett positivt besked. Övergången har ännu inte bekräftats, men enligt uppgifter från säkra källor har nu klubben fått de tillstånd som behövs.

Därmed är nu Michael Vinícius Silva de Morais till slut klar för spel.

Enligt vad Sporten erfar kommer han att presenteras i samband med fredagsmatchen mot Forward – och då kommer det också bli debut i Citytröjan för anfallaren. Vi har varit i kontakt med sportchefen Khalid Neshati, som dock inte vill bekräfta att någonting är helt klart.

Michael har varit i Linköping under ett antal veckor, tränat med klubben och gjort ett mycket gott intryck.

– Det är en riktigt bra spelare, säger Neshati.

City har tidigare värvat offensiva spelare som brasilianaren Wellington Gigante och mexikanen Carlos Yael och stärker nu ytterligare sprängkraften framåt. Michael Vinícius Silva de Morais, som går under artistnamnet Michael, blir det meritmässigt vassaste namnet i Citytruppen.

25-åringen har ett marknadsvärde på många miljoner och har bland annat många år bakom sig i Fluminense i högsta brasilianska ligan. Under en av säsongerna återfanns en viss Ronaldinho i samma lag. Så sent som 2016 spelade Michael för America Mineiro där han fanns med i 21 matcher, varav 13 från start, och gjorde 13 mål.

Sedan dess har han representerat Resende och Cascavel i något lägre divisioner i Brasilien, men spelade inte alls under 2017 då han efter olycka hamnade på sjukhus och var borta under en längre tid.

För Linköping City gäller annars att ta snabb revansch efter besvikelsen senast.

– Spelarna har fått veta att det är helt oacceptabelt att svika klubbmärket och vika ned sig på det sättet. Förlora kan man göra, men inte så. Jag hoppas att det blir en läxa för alla, säger Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten