I coronakrisen har allt bara avstannat, så även för triathleten Gabriel Sandör som planerat att kvala in till OS i Tokyo i sommar.
Men nu får 24-åringen stå där med sin fina form och bara träna och vänta. Det är bara att avvakta.
– Jag är i bra form nu och var redo för kvaltävlingarna. Det är synd, säger han.
Gabriel Sandör fick hastigt bege sig hem från träningslägret i Spanien när viruskrisen bröt ut i mars. Då hade han haft norska Bergen som bas i ett och ett halvt år, men Norge var gränsen stängd till och det blev hem till Ljungsbro igen. Nu i april har han landat med ny egen lägenhet inne i Linköping.
I vintras prisades han på Topp 100-galan som årets idrottsman i Linköping efter sin andraplats i fjol i världscuptävlingen i Antwerpen. Men en ny succésäsong har nu bromsats av coronakrisen.
– Man får försöka se det positivt och njuta av att vara i naturen, och av träning, säger Sandör.
Sandör hankar sig nu fram på pengar från förbund, SOK och sponsorer, och gamla prispengar. Målet är solklart: Tokyo-OS 2021. Han hoppas få tävla i höst igen.
Träningen nu består i löpning i Tinnerö, Ryd eller Vallaskogen, cykling ihop med Hymers lag, och simning hos Anders Holmertz i Lass. OS-legendaren från Motala är en inspiration.
– Anders gnet är känt i hela simvärlden. Han har simmat mycket, säger Gabriel om förebilden.
– Sedan ger det mycket att träna cykling med de som är bättre än en själv, som de i Hymer är, säger triathleten som är 77:a i världen och egentligen har OS 2024 som långsiktigt huvudmål.
– Det är ett bra gäng som går i Motala nu som kommer upp. Det ser bra ut för stafettlag, tycker Gabriel Sandör.
Hett
1. Motion och träning
Väldigt viktigt motmedel nu. För tävlingsidrottare i ivern att behålla formen och för oss alla i vår kamp att hålla deppigheten borta. Bra medicin.
2. Terräng-DM i löpning
Motala AIF:s friidrottsklubb och dess eldsjälar gick mot strömmen och fick till tävlingar i Fålehagen. Det stack ut bland alla inställda arrangemang.
3. Ungdomsidrotten
Cred till alla barn som längtar till träning och till alla ledare som ser till att den blir av. Ungdomarna och bredden där är den viktigaste tillgången.
Snett
1. Coronakrisen
Allt är fortsatt på paus, det mesta i alla fall i den lokala idrotten. Alla undrar och oroar över hur mycket som eventuellt kan vara förändrat när vi är ute ur tunneln. Mycket att sakna just nu.