Nytt SUP-lopp testas på kanalen

Motalas vattenfantom Joachim Larsson lade ned Downwinder. Men nu testar han ett nytt spektakulärt motionslopp, på Göta kanal.

Sport 25 september 2019 11:41

Det är på lördag, med start klockan 13, som Göta kanal SUP-lopp testas, med ett 20-tal deltagare. Om testet faller väl ut kan det bli en tradition i framtiden.

Loppet handlar om att panddla på en stand up paddleboard från Brunneby till Berg, 16 kilometer.

– Det handlar om att se om distansen är lagom. Men vi går nog i mål i Ljungsbro så behöver vi inte ta oss igenom den sista slussen. Men broarna kommer vi under utan att öppna dem, säger Larsson.

Joachim Larsson hade flera år arrangemanget Downwinder, en halvmara på vatten från Vadstena slott till Varamon i Motala. Loppet var öppet för SUP-åkare, vindsurfare och kanotpaddlare.

Men i somras blev det inget Downwinder mer, uppkallat efter de perfekta vindarna norrut på Vättern. Nu vill Larsson fokusera helt på SUP som vill profilera sig som en träningsform.

– Vi har triathleter, längdåkare och cyklister som tränar det här. Jag har kört nästan bara paddleboard i år och har aldrig känt mig så vältränad. Det är bra för bålen och balansen, det är SUP-atleter som kommer, säger surfaren inför lördag.

Lördagens testlopp tros alltså locka ett 20-tal startande. Idrottslabbet i Linköping, som har ett flertal subgrupper i Vätternrundan, är inblandat och även facebookgruppen SUP Östergötland som är en lös sammanslutning för SUP-entusiaster. Det är ett rent motionslopp.

Ändå kommer svenska mästaren från i år, Magnus Lindstedt från Varberg, att stå på startlinjen. Men mest då för att instruera tekniker för deltagarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa