Motalarektorn, som jobbar på Carlsund, förklarar lagets succé i SM-slutspelet med att många förare, tio-elva stycken, använts under säsongen. Det har roterats och alla har använts i olika konstellationer. Alla har känt sig involverade.
– Alla har lärt känna varandra och vi har fått förarna att bjuda till och ställa upp. Men det har varit mycket jobb, med en A-, B-, C och till och med D-plan till varje match. Det har varit en speciell säsong, och det känns fantastiskt att vara i final, säger Peter Johansson.
Indianerna vann SM-guld 1990 och 1991 och har inte vunnit sedan dess. Det är fem år sedan laget var i final senast. Matcherna körs tisdag och onsdag och motståndare i SM-finalerna är Masarna. Indianerna börjar hemma.
– Det känns öppet, säger Peter Johansson inför guldkampen.
Fotboll: Historien pryder klubbhuset på Borens IP, på många sätt. Nu finns bland annat lagbilder på Borens IK:s alla seriesegrarlag på seniornivå genom tiderna uppsatta på väggen. Senast herrlaget vann serien var 2019 i division 4 och senast damlaget vann serien är när laget vann tvåan 2014. Apropå historia är årets resultat, fyra i trean, alltså Borens bästa herr-resultat genom tiderna. Ett lag som säkert också snart kan få plats på klubbhusets vägg. Lagbilden togs efter segern mot Mjölby AI.
Bandy: Coronakrisen märks av en del hos IFK Motalas lag, bland annat är det hårdare regler i omklädningsrummet och ett absolut förbud mot att träna småkrasslig. Det måste idkas noggrannhet, och extra noggrann är spelaren Eric Lisell som har en bandspelare kopplad till sitt hjärta, som kan läsas av på sjukhuset i Linköping.
– Jag sköter kontrollerna och det är inga problem.
Ditt hjärta gick för fort?
– Nej, problemet för mig var att det gick för långsamt, säger Eric Lisell om sina tidigare hälsoproblem.
Största utmaningen i spelet i vinter tycker Lisell är att göra fler mål. IFK släpper in få mål, men behöver göra fler, gärna på enkla inte så kraftödande sätt. Ambitionen är att bli minst lika bra som förra säsongen. IFK är en lagmaskin där spelarna sliter för varandra.
– Vi har bra fart med mycket viljor, säger Lisell om försäsongsträningen.
Golf: En mission som Kim Bergman, allt-i-allo på Motala golfklubb, har är att allting i och kring klubben ska bli mer året runt-vänligt. Det betyder fler platser under tak på ranchen och även mer belysning och värme där. En annan idé är ett "hed-medlemsskap" vilket betyder ett billigare pris för grönt kort och spel där, plus möjlighet till greenfee-spel på andra klubbar. Ett mellansteg till vanligt medlemsskap.
Cykling: Vadstena-eldsjälen Magnus Gustafsson, porträtterad i förra veckans Sportsnack, är övertygad om att Vätternrundan blir av nästa år.
– Det hoppas jag verkligen. Redan nu arrangeras det i Europa, så det borde vara lösbart här, säger han.
Magnus Gustafsson har i övrigt en del fotografuppdrag i Vadstenaidrotten, som USM-fotograf för VHF i ungdoms-SM och som lagbildsfotograf för HC Wettern.
När det gäller att våga åka i klunga igen efter kraschen 2017, då han bröt ryggen i Tåkern runt, så valde Gustafsson att åka i Maif en period.
– Maifs cyklister är väldigt väl skolade, berömmer han.
Padel: Motalatjejen Emina Busatlija har lagt basketskorna på hyllan efter att ha nått högsta ligan med Wetterbygden i Huskvarna. Nu spelar hon padel i stället, som så många andra.
– Haha, ja precis som nästan hela Sveriges befolkning. Jag lade av med basketen av olika anledningar. När jag är i Motala någon gång framöver kanske vi kan ta ett snack, säger Emina Busatlija.
Mer padel: Förre ägaren Fredrik Haglind är kvar ett tag till i nya Motala padelcenter, åtminstone till oktober. Haglind finns med i Motala tills PDL anställt en ny hallchef och där är rekryteringsprocessen i sluttampen. Haglind är för övrigt nöjd med det nya i den nya delen, vilket bland annat är stora svarta draperier längs väggarna.
– Det blir skönt lugnt i hallen med den ljuddämpningen. Läktaren är bra också, den ger en bra överblick, säger Haglind.