Landslagsspelaren återvände hem till stan

På 1990-talet hände mycket i Motalaidrotten. Bland annat föddes Team Baltzar, bowlingklubben som i helgen hade jubileumstävling.

Sport 4 november 2019 12:00

Skvallerspalten, Bonus, gjorde ett besök hos 20-åringen där uppåt 50 spelare gjorde upp i en handikapptävling, man mot man, som pågick bortåt tolv timmar. Sedan var det jubileumsfest efteråt.

I finalen i Motala bowlinghall möttes Jesper Hilmersson och en av Motalas bästa bowlingspelare genom tiderna, Patrick Bohm. Unge Hilmersson vann mot den comebackande Bohm.

Hur var det då på 90-talet? Jo, 1994 gick klubbarna Platen och Vättern ihop och blev Platen. Fem år senare, 1999, bildades så Team Baltzar av Platen och Motala BS.

Det är Baltzar som nu 2019 fyller 20 år och den festen drog mycket folk på lördagen.

Tillbaka var Peter Hellström som lämnade Motala 2008. Han är en av ortens största bowlare med 15 säsonger i elitserien med lag som Kaskad Norrköping, Avance Katrineholm och Clan Nässjö. Han spelade också tio år i landslaget med EM-silver och EM-brons i Wien som bästa merit.

Nu har Hellström tackat nej till landslaget, men siktar på comeback när han blir veteran vid 50.

Bäst minns Hellström från Baltzartiden de tre kvalen till elitserien. Han tror att laget kan nå dit igen, bara det finns ungdomar som det satsas på.

– Kul att vara här igen och träffa alla, sade Hellström som i jubileumskampen gjorde 655 på tre serier i grundomgången, men som åkte ut i 16-delen mot Janne Henriksson.

Innebandy på det: Vad är väl slutspelsskägg mot "No shave november". Players manager i Solfjäderstaden, Mikael Sonesson, berättar att laget i ettan haft inmätning 31 oktober. Ingen rakning sedan hela november. Vem som vinner den "kampen" mot cancer? Bästa skäggväxten bedöms backen John Fransson ha. Om fyra veckor får vi se.

Hett

1. Motala AIF Fotboll

Resan före och under kvalet börjar likna magi. Maif var uträknat, men är nu två matcher från division 1-spel. Nästa fajt är Sollentuna hemma på onsdag.

2. IFK Motala Bandy

Tävlingssäsongen är sedan länge i gång, men nu på onsdagen är det seriepremiär i elitserien. Mot Vetlanda i Vetlanda där IFK haft både svårt och lätt. Blir jämnt.

3. Solfjäderstadens IBK

Motalaklubben briljerar med matcharrangemangen och folkfest nu varje gång i ettan. Representationslaget vann också välbehövliga tre poäng mot FBC.

Snett

1. Piraterna

Speedwayklubben kämpar för överlevnad och det har varit positiva tongångar, men inga riktigt klara besked. Pengar, ledare och förare saknas ännu till elitserien 2020.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa