Arthur forsade fram på Nordiska

Fem guld och två medaljer därutöver på nordiska ungdomssimspelen. Motala simsällskaps Arthur Forsfält verkar ha hittat sin sport.

5 februari 2019 16:00

När nordiska ungdomssimspelen avgjordes i Västerås och Borås så höll sig flera simmare från Motala simsällskap långt framme.

Inte minst Arthur Forsfält som simmade till sig fem guld i Västerås där de yngre simmarna tävlade. Detta på 100 och 400 meter frisim, 50 och 100 meter bröstsim samt 200 metet medley i pojkar 11. Arthur tog därutöver även ett silver och ett brons.

– Han är ju ung så man vet inte hur det kommer gå. Men han har inte simmat så länge så det är riktigt spännande. Han har bredd och kan simma alla simsätt på ett bra sätt, säger Mss-tränaren Marcus Wernström.

I Västerås blev det också medaljer till Leija Johansson Juntilla, silver 50 ryggsim och brons på 50 fritt, samt Greta Sjögren som knep silvret på 400 meter fritt.

– Leija har varit sjuk hela hösten och skulle med facit i hand kanske inte simmat. Men hon gör två riktigt bra lopp och slår personligt rekord på båda distanser. Detsamma gör Greta som också varit sjuk veckan innan. Hon slår sitt pers med tre sekunder.

Bland de äldre i Borås så knep Gustav Fahlström ett brons på 400 meter fritt.

– Gustav hade det tufft som ett år yngre i 14-15 årsklassen. Han simmar många lopp och är i närheten av sina personbästan i samtliga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson